Boloș: Nu cred că ne putem angaja la deficit de 4,4% din PIB, în acest an, dar nu cred că vom ajunge la peste 6% din PIB

grafic crestere dreamstime

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a declarat joi că nu crede că România se poate angaja la deficit de 4,4% din Produsul Intern Brut (PIB), în acest an, dar că nu crede că vom ajunge la peste 6% din PIB.

„Avem această speranță că nu deviem masiv de la ținta de deficit bugetar pe care o avem asumată prin programul de convergență. Nu cred că ne putem angaja la 4,4% din PIB, dar nici o deviație majoră. Pentru țara noastră nu ar fi un lucru extraordinar de bun, să avem peste 6% din PIB, nu cred că vom ajunge acolo”, a spus el.

Ministrul a afirmat că, pentru anul viitor, așteaptă să vadă care este impactul bugetar al Legii 296 privind măsurile fiscal-bugetare pentru a vedea ce măsuri fiscale mai sunt necesare.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Sigur, în funcție de acest impact, vom vedea ce tipuri de măsuri mai sunt necesare de luat în continuare. România rămâne angajată în programul de convergență și în țintele de deficit bugetar așa cum ne-am angajat. Cert este că în cererea de plată numărul 4, avem acest jalonul cu numărul 207, privind modificarea codului fiscal și până la depunerea cererii de plată numărul 4 mai avem cererea numărul 3. Cred că până la momentul respectiv, în funcție de impactul legii 296 care este în vigoare, vom vedea ce este de făcut mai departe. Întâi de toate trebuie să terminăm bugetul pentru anul 2024 și, în funcție de cum vor decurge lucrurile, vom stabili la momentul oportun ce tip de politică fiscală urmăm. Este clar că avem acest raport al Băncii Mondiale care s-a întocmit și prin care ne-au fost recomandate o serie de măsuri pe care le cunoaștem cu toții.  Haideți să vedem prima dată intrată în vigoare legea 296 și ce impact bugetar are. Impactul așteptat este de 16 miliarde lei”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nu le spune nimeni romanilor de ce sa nu mai cumpere kkturi. 🙁 Atat de simplu e.

    Daca nu furati decenii… Acum, o sa fie greu cu cioarda.. Mai ales ca aveti serpi batrani de hranit, care toarna tot daca miros foamea…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.