Booking.com a introdus orașul Brașov între primele opt destinații populare ale anului 2022

turism romania, brasov

După mult timp petrecut fără socializare, călătorii și distracție, Booking.com crede că oamenii vor adopta un nou mod de a gândi, mai optimist, pentru 2022. Numărul persoanelor care simt că trebuie să recupereze timpul de vacanță pierdut a crescut de la 42% la 63%, iar compania susține că 72% dintre respondenții unui sondaj recent confirmă că vor spune „da” oricărei vacanțe, atât timp cât bugetul le permite. De altfel, Booking a realizat și un top al celor mai importante destinații ale lui 2022, care introduce orașul Brașov pe locul cinci.

„În 2022 vom vedea o creștere semnificativă a numărului celor care doresc să restabilească un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală, 73% afirmând că nu vor munci deloc în vacanțele viitoare”, spun oficialii Booking.

Top opt destinații populare pentru 2022

Sursa foto: Booking.com

Capitala Georgiei, Atlanta, este cunoscută drept centrul cultural al sudului Statelor Unite și oferă o reală aventură urbană. Având cartiere animate, restaurante de primă clasă și o viață de noapte vibrantă, este o destinație excelentă pentru toate tipurile de călători.

Sursa foto: Booking.com

Al doilea oraș ca mărime din Taiwan este renumit pentru piețele sale de noapte. În timpul zilei, Taichung oferă temple istorice incredibile și locuri de neratat, inclusiv prestigiosul Templu Lecheng, vechi de 200 de ani, ornamentatul Templu Chenghuang și Templul Wanhe, cu cele trei săli, care prezintă arhitectura complexă și dezvăluie bogatul trecut cultural al orașului.

Sursa foto: Booking,com

Gramado se află în regiunea „Rota Romântica” (Traseul romantic) din sudul Braziliei, un traseu pitoresc care traversează 13 municipii din Rio Grande do Sul. Cu buticuri fermecătoare, restaurante care servesc ciocolată și fondue și treceri pietonale, Gramado seamănă cu un sat elvețian pitoresc în inima Americii de Sud, devenind o destinație surprinzătoare datorită fuziunii a două culturi.

Sursa foto: Booking.com

Santo Domingo ilustrează cultura dominicană și este un oraș în care vechiul se îmbină perfect cu noul. Galeriile de artă, o viață de noapte animată și o delicioasă cultură gastronomică se îmbină armonios cu minuni arhitecturale din secolul al XVI-lea și un sit aparținând patrimoniului mondial UNESCO.

Sursa foto: Pixabay

Cu un aer medieval și datând din secolul al XIII-lea, Brașovul vă va purta înapoi în timp. Este situat în inima Transilvaniei și a fost sursă de inspirație pentru cel mai faimos vampir din lume. Înconjurat de vârfurile montane ale Carpaților Meridionali, orașul abundă de arhitectură gotică romantică, creând o panoramă uimitoare.

Sursa foto: Booking.com

Renumită stațiune balneară, această bijuterie victoriană situată pe coasta de nord a Țării Galilor este perfectă pentru a explora plaje, castele și natura. Pentru o priveliște panoramică minunată asupra orașului, puteți urca cu un tramvai în vârful formidabilului promontoriu de calcar cunoscut sub numele de The Great Orme.

Sursa foto: Booking.com

Montpellier se află pe coasta mediteraneană din sudul Franței și este un oraș frumos, cu arhitectură elegantă. Puteți face o plimbare pe istorica Promenade du Peyrou pentru a degusta brânzeturi franțuzești în piață înainte de a vizita Catedrala. Pasionații de artă ar trebui să viziteze și Muzeul Fabre pentru a admira arta deosebită a secolului al XV-lea.

Sursa foto: Booking.com

Cunoscut ca statul istoric al Malaysiei, Malacca abundă în clădiri de patrimoniu și monumente antice. Puteți admira arta stradală prezentă în tot orașul printr-o plimbare pe Jonker Walk. În același timp, puteți explora buticurile locale, micile muzee și restaurantele cu bucătărie locală nyonya, care poate fi foarte picantă, dar delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *