Bosch va reduce 1500 de locuri de muncă din două fabrici din Germania până în 2025

bosch logo sediu Foto: Andreistanescu / Dreamstime.com

Furnizorul de componente pentru automobile Bosch trebuie să reducă până în 2025 până la 1.500 de locuri de muncă la două dintre fabricile sale din Germania, pentru a adapta nivelul de personal la cererea în schimbare şi la tehnologiile din sectorul auto, a anunţat compania duminică, transmite Reuters, conform News.ro.

Reducerile forţei de muncă au fost raportate pentru prima dată de ziarul săptămânal din industrie Automobilwoche.

”La fel ca şi alte companii, trebuie să adaptăm nivelul de angajare la situaţia comenzilor, la schimbările structurale din sectorul motoarelor şi la penetrarea pe piaţă a tehnologiilor viitoare. Vedem că este nevoie să ajustăm până la 1.500 de capacităţi de personal în domeniile de dezvoltare, administrare şi vânzări în divizia Drives de la fabricile Feuerbach şi Schwieberdingen, până la sfârşitul anului 2025”, a declarat un purtător de cuvânt al Bosch, în comentarii trimise prin e-mail.

Bosch a spus că încearcă să realizeze acest lucru prin mutarea personalului în alte departamente, pensionare anticipată sau acorduri de concediere voluntară, adăugând că grupul este în discuţii cu consiliul de întreprindere pentru anumite detalii.

Foto: Andreistanescu / Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *