Bouygues negociază cu Engie preluarea diviziei Equans

Logo Engie

Engie a anunţat că a reţinut oferta conglomeratului francez Bouygues pentru achiziţionarea diviziei sale de servicii Equans, după ce Consiliul său de Administraţie s-a întâlnit pentru a analiza ofertele, transmite Reuters.

Engie a precizat că a intrat în negocieri exclusive cu Bouygues după ce grupul a făcut o ofertă fermă care evaluează Equans la 7,1 miliarde de euro. De asemenea, Bouygues s-a angajat să nu facă concedieri forţate în următorii cinci ani în Franţa şi în Europa şi să creeze 10.000 de noi locuri de muncă până în 2026.

Equans, care furnizează servicii de energie şi gestionarea facilităţilor pentru diverse companii, are venituri anuale de 12 miliarde de euro şi aproximativ 40% din forţa totală a Engie.

În urma achiziţionării Equans, serviciile industriale vor reprezenta unele din cele mai importante activităţile ale Bouygues, pe lângă construcţii, telecomunicaţii şi media.

La Engie, vânzarea diviziei face parte din planul mai larg de renunţare la activele care nu sunt de bază deoarece grupul se concentrează acum pe energiile regenerabile.

Grupul francez a informat că aproape toate câştigurile realizate în urma tranzacţiei cu Bouygues vor fi folosite pentru reducerea datoriei. Pe lângă Bouygues, au fost interesate de Equans şi grupul francez Eiffage, firma americană de private equity Bain Capital şi compania franceză de inginerie SPIE.

Engie se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze în semestrul doi din 2022.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *