BREAKING Cel mai mare furnizor concurenţial de energie, Getica 95, intră oficial în insolvență

bec becuri energie electrica lumina facturi Sursa foto: Pixabay

Tribunalul Buzău a admis, miercuri, cererea de intrare în insolvenţă depusă de Getica 95, cel mai mare furnizor de energie de pe piaţa concurenţială, potrivit datelor de pe portalul instanţei.

„Soluţia pe scurt: Admite cererea formulată de debitoarea Getica 95 Com SRL, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei Getica 95 Com SRL. (…) Ia act că debitorul şi-a declarat intenţia de a depune un plan de reorganizare, astfel că nu va dispune dizolvarea societăţii debitoare şi nu va ridica dreptul de administrare al acesteia, constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea”, potrivit instanţei.

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnată compania Prime Insolv Practice SPRL.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Urmare a admiterii cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei debitoarei, în temeiul art. 66 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, cererile creditorilor Vis Solaris 2011 SRL, Elisolar SRL, Flavus Investiţii SRL şi Banca Transilvania SA de deschidere a procedurii de insolvenţă a debitoarei devin declaraţii de creanţă în prezentul dosar”, se mai arată în decizia tribunalului.

Totodată, instanţa a obligat Getica să anunţe în termen de 24 de ore pe site-ul propriu deschiderea procedurii de insolvenţă.

Pe 16 iunie, Getica 95 a anunţat că a depus o cerere de deschidere a procedurii de intrare în insolvenţă, potrivit unui comunicat al companiei.

„Scopul companiei este acela de continuare a activităţii la aceeaşi calitate oferită şi la aceiaşi parametrii. Neîncasarea facturilor de la clienţi, majorarea preţurilor din piaţă de energie, lipsa unei legislaţii stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanţări bancare au determinat Getica 95 Com să ceară protecţia prin legea 85/2014”, au explicat reprezentanţii companiei.

De asemenea, odată cu majorarea preţurilor internaţionale la cărbune, gaze naturale şi petrol, au crescut şi preţurile pe piaţa internă ceea ce a condus la o criză în piaţă de energie.

În plus, preţul certificatelor de carbon s-a dublat în prezent faţă de cel de anul trecut (de la circa 20 euro/certificat în iunie 2020, în prezent un certificat CO2 se tranzacţionează cu peste 50 euro).

Toate acestea au determinat o creştere aproape exponenţială a preţurilor la energia electrică, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea europeană, au adăugat responsabilii companiei.

„Dorim să depăşim foarte repede această perioadă de incertitudini cu care nu suntem obişnuiţi, împreună cu clienţii din portofoliul nostru pe care ii asigurăm pe această cale de toată consideraţiunea noastră. Getica 95 Com este unul dintre cei mai importanţi, serioşi şi competenţi furnizori de pe piaţa internă de energie. Vom folosi perioada următoare nu doar pentru a ne redresa activitatea, ci şi pentru a ne relua dezvoltarea”, a declarat Viorel Tudose, CEO Getica 95.

Potrivit ultimului raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Getica 95 era, în ianuarie 2021, cel mai mare furnizor de energie de pe piaţa concurenţială, cu o cotă de 12,15%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: