BREAKING Record istoric: Dolarul a trecut de 5 lei, un maxim al tuturor timpurilor

Carmen Radu sept. 22, 2022 1 comentarii
Dolari

Dolarul american a trecut, joi, de valoarea de 5 lei, pentru prima dată în istorie, fiind cea mai mare valoare a dolarului față de leu la cursul BNR.

Banca Națională a României (BNR) a publicat joi un curs de 5,0103 lei pentru un dolar, în creștere cu 0,68% de la 4,9764 lei, miercuri.

Moneda americană este peste nivelul euro, la cursul Băncii Naţionale.

Astfel, cursul euro a scăzut, BNR publicând un curs de 4,9412 lei pentru un euro, joi, în scădere cu 0,05% față de cursul de 4,9436 lei publicat miercuri.

Dolarul american a ajuns joi la un nou maxim din ultimele două decenii față de marile monede similare, după ce a fost propulsat de perspectivele obscure ale Rezervei Federale pentru ratele dobânzilor și după ce președintele rus Vladimir a ordonat prima mobilizare a țării după cel de-al Doilea Război Mondial. Dolarul este în mod normal o monedă refugiu în perioade tensionate din punct de vedere geopolitic.

pixabay.com

Comentarii

  1. Nu va impacientati, totul este fals…himera. Daca stati cuminti, lasati valul care s vaccinati cu prostia manipularii si totul se va redresa…daca si numai daca nu reactionati la prostie !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *