BREAKING Rusia spune că livrările de gaze prin Nord Stream 1 nu vor fi reluate în totalitate până la ridicarea sancțiunilor de către Occident

nord stream 2, gaze naturale, conducta, gazoduct, energie, gazprom Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Livrările de gaze din Rusia către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 nu vor fi reluate în totalitate până când „Occidentul colectiv” nu va ridica sancțiunile împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, a declarat Kremlinul, scrie Financial Times. 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a dat vina pe sancțiunile UE, Marii Britanii și Canadei pentru eșecul Rusiei de a livra gaze prin conducta cheie, care livrează gaze Germaniei de la Sankt Petersburg prin Marea Baltică.

„Problemele de pompare a gazului au apărut din cauza sancțiunilor introduse de țările occidentale împotriva țării noastre și a mai multor companii”, a declarat Peskov, potrivit agenției de presă Interfax. „Nu există alte motive care ar fi putut cauza această problemă de pompare”.

Comentariile lui Peskov au fost cea mai dură cerere de până acum a Kremlinului ca UE să își retragă sancțiunile în schimbul reluării de către Rusia a livrărilor de gaze către continent.

Gazprom, monopolul de stat rusesc al gazelor, a declarat vineri că va opri livrările de gaze prin Nord Stream 1 din cauza unei defecțiuni tehnice, pe care a pus-o pe seama dificultăților de reparare a turbinelor de fabricație germană din Canada.

UE a redus deja unele sancțiuni împotriva Rusiei pentru a permite repararea turbinelor. Liderii europeni au declarat că nu există nimic care să împiedice Gazprom să aprovizioneze continentul cu gaze și a acuzat Rusia că își „înarmează” exporturile de energie.

Rusia furnizează în continuare gaze Europei prin conductele din epoca sovietică care trec prin Ucraina și care au rămas deschise în ciuda invaziei, precum și prin conducta South Stream prin Turcia.

Dar Peskov a declarat că Rusia nu poate relua complet livrările prin Nord Stream 1 până când Occidentul nu va ridica sancțiunile. El a acuzat țările occidentale că au provocat „turbulențe” prin refuzul Gazprom de a oferi garanții legale că turbinele trimise pentru reparații vor fi returnate.

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Comentarii

  1. Cam dur ‘debransamentul’ asta si fara nici o necesitate de a omori oameni. Vom duce o iarna grea si o decada grea de aici inainte. Dar nici nu se compara cu ceea ce se intampla in Ucraina. Mare pacat ca niste zacaminte de petrol din Donbas au ajuns sa distruga o tara intreaga, din cauza unui psihopat. Pacat ca nu s-a ales o cale de implicare a intregii lumi pentru a anihila psihopatul urgent, de la bun inceput. La urma urmei, suntem toti vinovati de faptul ca ne crestem dorinta de consum de la an la an, ceea ce inseamna necesar crescut de energie si, automat, cresterea valorii oricarui zacamant de petrol sau gaze naturale. Pacat ca nu am invatat din exemplul diamantelor din Sierra Leone sau a aurului din Amazon, samd.

  2. eu am trecut deja la dusuri reci si paturi groase. Din partea mea poate sa taie pjtin gazele de tot si sa si le redirectioneze siesi. in ce orificii vrea.

  3. Eu le opream gazele a doua .zi dupa prima sanctiune sau dupa primul cartus livrat ucrainei.SI as fi rezolvat cu SATAN urile hipersonice,alea cu focoase multiple SUA si MB.Resturile taceau

  4. Ce bine ca e doar Putin la conducere si nu unul ca tine. Ma intreb cum o arata un om ca tine, oare e om sau e robot. E greu de crezut ca cineva real poate scrie lucrurile astea.

  5. O buna parte din resursele Ucrainei sunt deja înstrăinate de firme care nu specifica “jobul”.Bineînțeles este în interesul acestora să nu-și piardă afacerile și interesele de pe piata, și activează cu eforturi susținute politicile antiruse și mafia occidentală., In cazul ipotetic al retragerii trupelor ruse,Ucraina va fi vândută toată oligarhilor și companiilor străine. Parlamentarii ucraineni sunt pregătiți pentru devolorizarea activelor statului. Se vehiculează idee de a crea un scut antiracheta american in Krivoi Rog orașul de baștină al lui Z. Cu fiecare zi birocrații UE își serbează beția sancțiunilor împovărând cetățeanul simplu și onest. Nu încape nici o îndoiala că dispariția Ucrainei va însemna dispariția UE. Se întind capcane comerciale și geopolitice țărilor asiatice care au relații bune cu Rusia, dar secretul este că vor fi și ei la randul lor sub sancțiuni. Obținerea păcii înseamnă anihilarea adversarului. Acesta este capitalismul? asta este democrația?

    • Deci, ce minunata este Rusia! Ce nemernici sunt vampirii occidentali!
      Nici nu știu cum să mă adresez unei……. ființe că ține. Mai mergi încă o dată la școală și de data asta pune mana și învață! Poate așa o să începi să faci diferența între bine și rău, probabil că o să-ți prindă bine și puțină istorie,până la urmă poate te ridici și tu în două picioare că orice om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *