BREAKING Ursula von der Leyen anunță că ajutorul dat de UE fermierilor români „nu e suficient”

G4Media mart. 24, 2023 2 comentarii
ursula von der leyen, presedinte, comisia europeana, dezbatere, plen, uniunea europeana

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat joi seară într-un discurs că ajutorul dat de UE fermierilor din România, Polonia și Bulgaria afectați de importurile de cereale ucrainene ieftine „nu este suficient”.

„Ca un prim pas, am mobilizat peste 56 de milioane de euro din rezerva agricolă de urgență. Dar acest lucru nu este suficient. Acest lucru a fost foarte clar în această seară. Prin urmare, sunt recunoscător României, care a depus o moțiune și care a sugerat să analizăm posibilitatea de a crește această sumă pentru fermierii din statele din prima linie”, a declarat Ursula von der Leyen joi seară după prima sesiune a summitului liderilor UE, reuniți în Consiliul European.

„Este important să îi ajutăm – și am discutat acest lucru în această seară – pe fermierii noștri din Uniunea Europeană care trebuie să facă față consecințelor pieței. Pentru că o mare cantitate de cereale ajunge acum pe piața europeană, iar acest lucru are o influență asupra prețurilor. Prin urmare, acele țări din prima linie, care ajută cel mai mult cu culoarele de solidaritate, nu ar trebui să sufere de dezavantaje”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Reacția lui von der Leyen a venit la câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis criticase, într-o conferință de presă la Bruxelles, modul în care Comisia Europeană a calculat despăgubirile pentru femieri, pe baza unor formule de calcul, fără niciun fel de negociere. „E regretabil că astfel de abordări ultra birocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei Europene”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre faptul că fermierii români au primit doar 10 milioane de euro despăgubiri de la UE.

© European Union 2020 - Source : EP

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *