Bulgaria va lucra împreună cu România pentru construirea celui de-al doilea pod peste Dunăre, la Ruse

Redacția sept. 21, 2023 0 comentarii
Podul Pieteniei Ruse Giurgiu

Guvernul Bulgariei a aprobat o scrisoare de angajament comun între Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Bulgaria și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România în legătură cu realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un al doilea pod peste Dunăre în apropiere de Ruse. Anunțul a fost făcut de Consiliului de Miniștri de la Sofia, scrie ziarul bulgar 24 Chasa, citat de agenția Rador Radio România.

Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Bulgaria și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România sunt în proces de pregătire a unui proiect comun pentru un studiu de fezabilitate pentru pod. Ca parte a documentelor pentru a candida, se are în vedere și semnarea unei Scrisori de angajament comun de către cei doi miniștri de resort, în vederea implementării ulterioare a activităților planificate în sfera studiului de fezabilitate, în cazul în care proiectul va fi aprobat pentru finanțare.

La 22 septembrie, la Ruse, va avea loc o conferință cu tema „Podul așteptărilor: Importanța Schengen pentru Bulgaria și România”. Forumul își propune să ofere o oportunitate pentru o discuție aprofundată între politicienii bulgari și români, ambasadorii celor două țări, cetățeni și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Sursa foto: www.europarl.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *