Bursa din Hong Kong cade cu peste 2%, după suspendarea tranzacționării acțiunilor Evergrande

Hong Kong

Bursa din Hong Kong evolua pe roșu luni, într-un climat de îngrijorare legat de posibila prăbușire a gigantului imobiliar Evergrande, după ce compania și-a suspendat cotarea, scrie Le Figaro.

Deja sub presiune din cauza măsurilor de represiune adoptate de China împotriva unor sectoare întregi de activitate, indicele Hang Seng cădea cu peste 2% luni dimineața, după ce a pierduse 0,39 % la deschidere, respectiv 96,96 puncte.

Criza mastodontului chinez a zguduit bursele mondiale în ultimele săptămâni, deoarece un faliment ar putea afecta masiv sectorul imobiliar al Chinei și chiar economia națională și mondială. Cotația acțiunilor societății a căzut cu circa 80% de la începutul anului. Sub povara unei datorii de 260 de miliarde de euro, grupul privat se luptă de mai multe săptămâni să-și onoreze scadenețele de plată și livrările de apartamente.

Dezvoltatorul imobiliar nu a oferit niciun motiv pentru suspendarea cotării, dar a indicat într-o declarație transmisă bursei din Hong Kong că „negocierea tuturor produselor structurate legate de societate va fi oprită în același timp”. Bursele din China continentală sunt închise, pentru o sărbătoare națională.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *