Bursa din Hong Kong scade cu peste 3%, nervozitate pe bursa din Paris

Hong Kong

Bursa din Hong Kong a căzut cu 3,30% luni, companiile din sectorul imobiliar suferind consecințele amenințărilor care planează asupra gigantului imobiliar Evergrande, în pragul falimentului. Bursele continentale sunt închise din cauza unei sărbători naționale.

Valoarea totală a datoriilor grupului se ridică la peste 300 de miliarde de dolari și mulți sunt îngrijorați de eventualele efecte asupra întregului sector imobiliar, potrivit  Le Figaro.

Acțiunile Evergrande au pierdut 17% luni și aproape 90% de la începutul anului. Mai multe mari grupuri imobiliare cotate cotate pe bursa din Hong Kong au intrat pe roșu: Henderson Land a pierdut 13,2% iar New World Development peste 12%. Gigantul asigurărilor Ping An scădea cu 6%, iar China Minsheng Bank, Agricultural Bank of China și Industrial and Commercial Bank of China pierdeau între 3 și 6%.

Nervozitatea domnea și pe bursa din Paris care pierdea peste 2% luni dimineața, pe fondul incertitudinilor pe termen scurt legate de planurile economice și monetare, dar și a temerilor de contagiune din China.

Și Bursa din Frankfurt a deschis în scădere cu aproape 2%.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *