Bursa din Moscova va rămâne închisă în perioada 14-18 martie

Redacția mart. 13, 2022 0 comentarii
Banca centrala a Rusiei a

Banca centrală a Rusiei a declarat sâmbătă că a decis să nu redeschidă tranzacțiile pe bursa din Moscova în perioada 14-18 martie, cu excepția unor tranzacții care nu sunt de piață deschisă și tranzacții care utilizează sistemul de plăți SPFI.

Banca a transmis că piața valutară, piața monetară și piața repo se vor deschide la 07.00 GMT în acele zile. Banca a spus că va anunța modul de operare pentru săptămâna următoare la o dată ulterioară.

De altfel, Banca Centrală a Rusiei a anunţat marţi că a vândut 2.390 miliarde de ruble (26 miliarde de dolari) la o licitaţie repo de o zi, în condiţiile în care încearcă să menţină o anumită stabilitate financiară, după ce a decis luni să majoreze dobânda de bază de la 9,50% la 20%, pentru a contracara riscurile deprecierii rublei şi inflaţia ridicată, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Nu a existat nicio limită la licitaţia “de reglaj fin” de marţi, care are ca obiectiv sprijinirea băncilor cu lichidităţi, după ce sancţiunile impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei au vizat instituţiile financiare şi au dus la prăbuşirea rublei.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a interzis luni persoanelor fizice şi companiilor americane să facă afaceri cu Banca Centrală a Rusiei, Fondul suveran de investiţii al Rusiei şi Ministerul rus de Finanţe.

Deciziile adoptate de Departamentul american al Trezoreriei vor conduce practic la “imobilizarea imediată” a activelor Băncii centrale a Rusiei deţinute în SUA sau de cetăţenii americani, se precizează într-un comunicat al Trezoreriei americane.

Restricţiile adoptate de SUA şi UE cu privire la activele Băncii Centrale a Rusiei vor imobiliza aproape jumătate din fondurile de război ale lui Putin, a estimat un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane.

Sursa foto: cbr.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *