Bursa din Tokyo cade la cel mai redus nivel de la începutul lunii ianuarie

bursă. indice bursier. pexels

Bursa din Tokyo a căzut marți la cel mai redus nivel de la începutul lui ianuarie, în urma unei corecții generate de îngrijorările privind valul patru al pandemiei, care amenință să întârzie relansarea economică mondială, potrivit Le Figaro.

Indicele vedetă Nikkei a scăzut pentru a cincia ședință consecutiv (-0,96% la 27.388,16 puncte), revenind la cel mai redus nivel din 6 ianuarie. Indicele extins Topix a pierdut și el 0,96%, până la 1.888,89 puncte.

Bursele europene și americane au suferit luni corecții importante, în condițiile în care campaniile de vaccinare bat passul pe loc, iar Tokyo a urmat tendința. „Îngrijorările legate de un nou acces al infectărilor cu coronavirus în lume se află în spatele declinului” bursei nipone, a comentat Toshikazu Horiuchi, trader la IwaiCosmo Securities.

Bursa din Paris revenea marți la un aer mai optimist la primele tranzacții, cu un indice CAC 40 în avans de 0.78 %.

Luni, indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au scăzut cu peste 2%, investitorii vânzând acţiunile sensibile la fluctuaţiile economice şi titluri ale companiilor din sectorul călătoriilor, din cauza îngrijorărilor că revenirea la creştere a cazurilor de Covid-19 poate deturna redresarea economică, potrivit news.ro.

Numărul infecţiilor a urcat în regiuni din Asia şi Anglia, în timp ce în Statele Unite cazurile de Covid-19 a crescut cu 70% în ultima săptămână, din cauza variantei Delta.

Toate cele 11 sectoare ale indicelui S&P au scăzut, iar sectoarele financiar, industrial, al materiilor prime şi al energiei au coborât cu 2,5%-4,4%.

Componenta bancară a scăzut cu 3,4%, urmând declinul randamentului obligaţiunilor Trezoreriei pe termen de zece ani, de referinţă, la minime atinse la jumătatea lunii februarie.

”Există o îngrijorare în rândul investitorilor că varianta Delta poate reseta ceasul în privinţa progresului făcut cu Covid-19 şi creşterea economică”, a declarat Andre Bakhos, director general la New Vines Capital în New Jersey.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.