Bursa din Tokyo închide în scădere puternică, pe fondul veștilor proaste legate de avansul epidemiei de Covid-19

bursă. indice bursier. pexels

Indicele vedetă al Bursei din Tokyo a închis vineri în scădere puternică, de 1,8%, după șocul provocat de noi cifre record privind infectarea cu Covid-19 în urmă cu o zi, o veste care riscă să întârzie o adevărată relansare a economiei naționale, scrie Le Figaro.

Indicele extins Topix a scăzut cu 1,37% la 1.901,08 puncte.

Japonia a depășit joi pragul simbolic de 10.000 noi cazuri zilnice de coronavirus, o premieră de la apariția noului virus în țară, în urmă cu peste un an. Un nou record a fost înregistrat în Tokyo (3.865 cazuri), pentru a treia zi consecutiv.

Guvernul ar urma să anunțe vineri prelungirea stării de urgență în Tokyo și să extindă acest dispozitiv la trei departamente vecine capitalei și în Osaka, principala metropolă din vestul țării.

Și bursele chineze continuau să evolueze în scădere puternică, pe fondul îngrijorărilor persistente privind înăsprirea reglementărilor în sectoare puternice ale economiei naționale, precum tech și educația privată. În jurul orei 06,30 GMT indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong pierdea aproape 2%. Shanghai evolua în ușoară scădere dar Shenzhen era în ușoară cretere la finalul ședinței.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *