Burse: Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat în primul trimestru cu 7,05%, în ciuda unor săptămâni de tranzacţii volatile în sectorul bancar

Redacția apr. 1, 2023 0 comentarii
bursa-economie-criza

Pieţele bursiere europene au înregistrat vineri o evoluţie pozitivă, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat în primul trimestru cu 7,05%, în ciuda unor câteva săptămâni de tranzacţii volatile în sectorul bancar, transmite CNBC citat de News.ro.

Stoxx 600 a consemnat în martie o creştere de 1,36%, iar vineri a închis în urcare cu 0,6% faţă de sesiunea anterioară, după date care au arătat o încetinire a creşterii preţurilor în zona euro, în timp ce un indicator cheie referitor la inflaţia din SUA a sub aşteptări.

Acţiunile companiilor din sectorul vânzărilor cu amănuntul au condus câştigurile, continuând creşterea de joi şi terminând în urcare cu 1,7%, în timp ce acţiunilor din sectorul bunurilor de uz casnic şi cel al serviciilor financiare au crescut ambele cu 1,2%.

Titlurile băncilor au fost singurele cu o evoluţie negativă, închizând în declin cu 0,2%, în ciuda unui impuls pozitiv pe parcursul săptămânii.

Acţiunile Swedbank a fost unele dintre acţiunile europene cu cele mai proaste performanţe.

Inflaţia totală în zona euro a încetinit puternic în martie, la 6,9%, de la 8,5% în februarie.

Dar inflaţia de bază, care exclude preţurile energiei şi alimentelor, a accelerat uşor, de la 5,6% la 5,7%.

Indicele german DAX a crescut cu 0,7%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,15%, iat CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 0,81%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *