Bursele asiatice, în scădere puternică, după anunțul lui Vladimir Putin privind trimiterea de trupe în estul Ucrainei

Hong Kong

UPDATE Bursa din Tokyo a închis marți în scădere puternică, pe fondul tensiunilor legate de criza din Ucraina. Indicele vedetă Nikkei a terminat în scădere cu 1,71% la 26.449,61 puncte, un nivel minim de la începutul lunii, iar indicele extins Topix a pierdut 1,55% la 1.881,08 puncte.

Miercuri este zi liberă în Japonia iar bursele sunt închise, ceea ce a incitat unii investitori să-și lichideze pozițiile, au explicat brokeri citați de BFM TV.

Pe bursa din Hong Kong, indicele Hang Seng cădea cu circa 2,69% în jurul orei 10:50, dar scăderea era legată și de deprecierea puternică a acțiunilor gigantului comerțului online Alibaba.

Bursa din Tokyo a deschis marți în scădere puternică, în timp ce cotațiile petrolului cresc sensibil, după ce Vladimir Putin a anunțat că trimite trupe rusești în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, cărora le-a recunoscut independența, potrivit agenției AFP, citată de publicația boursorama.com.

După ce a pierdut 2% la începutul ședinței, indicele vedetă Nikkei și-a redus ușor pierderile și în jurul orei 01,00 GMT ceda 1,36% la 26.543,76 puncte. La ora publicării acestei știri, indicele era în scădere cu circa 1,71%.

Bursele europene au închis deja pe roșu luni. Bursa din New York a fost închisă ieri.

Petrolul se aprecia puternic marți dimineața în Asia: În jurul orei 00,45 GMT barilul american West Texas Intermediate (WTI) câștiga 3,02% la 93,82 dolari.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *