Bursele chinezești deschid pe verde, în așteptarea anunțurilor băncii centrale americane

Hong Kong

Bursele chinezești au deschis miercuri în creștere, dar investitorii rămân atenți la anunțurile băncii centrale americane (Fed) așteptate în cursul acestei zile. Bursa din Tokyo a deschis în schimb în scădere, potrivit Le Figaro.

În primele tranzacții pe Bursa din Hong Kong, indicele Hang Seng câștiga 0,41% la 24.342,90 puncte. La rândul său, indicele compozit al Bursei din Shanghai câștiga 0,28% la 3442,69 puncte, în timp ce Bursa din Shenzhen era în creștere cu 0,34% la 2321,03 puncte.

Bursa din Tokyo scădea miercuri dimineață. Indicele vedetă Nikkei evolua pe roșu (-0,63% la 26.961 puncte), în timp ce indicele extins Topix își limita pierderile (-0,24% la 1892,08 puncte).

Dacă o majorare imediată a dobânzilor de intervenție nu pare la ordinea zilei, Fed ar urma să ofere miercuri indicii privind volumul și cadența înăspririi politicii monetare în fața inflației ridicate din Statele Unite.

Prin scumpirea creditului, majorarea dobânzilor este nefavorabilă companiilor, viitoarelor rezultate și, deci, acțiunilor, un fenomen care afectează negativ în special acțiunile din sectorul IT.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *