Bursele europene au închis marți în creștere puternică, ca urmare a reducerii temerilor de o nouă criză financiară

Redacția mart. 15, 2023 0 comentarii
bursa-economie-criza

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creştere cu 1,45%, toate sectoarele înregistrând o evoluţie pozitivă, ca urmare a reducerii temerilor de o nouă criză financiară, ca efect al falimentului băncii Silicon Valley Bank, săptămâna trecută, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

DAX din Germania şi CAC 40 din Franţa şi-au revenit cu un avans de 1,8%, după scăderi de aproximativ 3% consemnate luni. FTSE 100 aş bursei din Londra a avansat cu 1,17%.

Indicele sectorului bancar a crescut cu 2,45%, după ce a consemnat luni cea mai grea zi din ultimul an, declanşată de prăbuşirea spectaculoasă a Silicon Valley Bank săptămâna trecută.

Luni, HSBC a declarat că va cumpăra filiala băncii SVB din Marea Britanie, protejând toate depozitele.

Chiar şi acţiunile Credit Suisse şi-a redus pierderile anterioare până la sfârşitul sesiunii pentru a închide în declin cu 0,75%. Titlurile băncii elveţiene au scăzut cu până la 5% la începutul sesiunii, după ce a anunţat că a găsit ”deficienţe semnificative” în procesele sale de raportare financiară pentru 2022 şi 2021.

Acţiunile europene au fost stimulate de publicarea datelor privind inflaţia din SUA, la scurt timp după prânz, ora Londrei.

Indicele preţurilor de consum pentru luna februarie a ajuns la 0,4% pe o bază lunară şi la un ritm anual de 6%, în conformitate cu estimările Dow Jones.

În SUA, indicele Dow Jones a închis în urcare cu 1,06%, S&P 500 cu 17%, iar Nasdaq cu 2,14%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *