Bursele europene au închis miercuri în scădere, după ce investitorii au analizat politicile monetare și rezultatele financiare anunțate de companii

Redacția iul. 21, 2022 0 comentarii
bursa actiuni

Bursele europene au închis miercuri în scădere, investitorii analizând politicile monetare, datele economice şi rezultatele financiare ale companiilor, transmite CNBC, citat de News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,2%, inversând creşterile din prima parte a tranzacţiilor. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de acţiunile din sectorul bancar şi cel auto, de aproape 1%.

Titlurile din sectorul tehnologiei au urcat cu 1,7%, după ce Netflix a anunţat că se aşteaptă la o creştere a numărului de abonaţi în gtrimestrul al treilea.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,2%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,44%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,27%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 1,6%.

În Europa, au existat ştiri pozitive, potrivit cărora Rusia şi Ucraina se apropie de un acord care ar pune capăt blocării exportului de cereale. Totodată, este probabil ca Nord Stream 1 să reia la timp exporturile de gaze spre Europa, după încheierea perioadei de revizie.

O ştire a a influenţat negativ piaţa este accelerarea inflaţiei din Marea Britanie la un nou maxim al ultimilor 40 de ani, de 9,4% în termeni anuali, în luna iunie, alimentată de creşterea preţurilor alimentelor şi energiei.

Acţiunile Uniper au înregistrat miercuri cea mai mare creştere, de aproape 13%, pe fondul discuţiilor cu guvernul german privind susţinerea financiară a companiei de energie.

Titlurile Volvo Cars au consemnat cea mai mare scădere, de peste 5%, în urma revizuirii estimărilor referitoare la vânzări şi a unor rezultate financiare sub aşteptări în trimestrul al doilea.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *