Bursele europene au scăzut accentuat, joi, în contextul datelor privind piața muncii din SUA

Redacția iul. 7, 2023 0 comentarii
bursa-economie-criza

Bursele europene au scăzut accentuat, joi, în timp ce traderii au digerat noile date economice din Statele Unite, care au arătat o piaţă a muncii solidă, transmite CNBC, conform News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 2,5%. Toate sectoarele şi bursele majore au terminat în teritoriu negativ.

Pierderile au fost conduse de acţiunile companiilor din sectorul călătoriilor şi agrementului, cu o scădere de 4%, urmate de acţiunile companiilor de retail, care au scăzut cu 3,7%.

În SUA, datele puternice privind locurile de muncă au determinat o creştere a randamentelor titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani de peste 4% şi au sugerat că se prefigurează o nouă înăsprire a politicii monetare a Rezervei Federale.

Oficialii Rezervei Federale din SUA au dezvăluit miercuri că este probabilă o înăsprire suplimentară a politicii monetare, dar într-un ritm mai lent, minutele aratând că banca centrală a fost împărţită cu privire la decizia sa de a întrerupe majorările dobânzilor în iunie.

Pieţele din Asia-Pacific au înregistrat pierderi puternice în urma ştirilor Fed, în timp ce acţiunile din SUA au scăzut puternic la rândul lor, pe măsură ce temerile privind dobânzile s-au intensificat.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 2,57%, CAC 40 al bursei din Paris cu 3,13%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 2,17%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *