Bursele europene au scăzut joi, după o minută a Rezervei Federale a SUA care nu exclude noi creşteri ale dobânzii de referinţă

Redacția aug. 18, 2023 0 comentarii
Bursa Wall Street trader - chris liverani - unsplash

Pieţele bursiere europene au scăzut joi, după ce procesele-verbale ale şedinţei Rezervei Federale din SUA, din iulie, au arătat că nu sunt excluse noi creşteri ale ratelor dobânzii pentru a tempera inflaţia, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,9%. Componenta companiilor din industrie a scăzut cu 2,8%, iar cea a tehnologiei a coborât cu 1,8%.

Resurse de bază şi petrolul şi gazele au fost singurele sectoare pe verde, în creştere cu 0,8%, respectiv cu 0,3%.

Grupul suedez de jocuri video Embracer şi-a inversat unele dintre pierderile recente, urcând cu 12,5%, consemnând cea mai mare creştere î cadrul indicelui, după ce şi-a reiterat previziunile pentru întregul an în rezultatele trimestriale.

Acţiunile din Asia-Pacific şi-au extins pierderile joi, după proceseul verbal al Fed şi datele din Japonia privind prima scădere lunară a exporturilor în mai bine de doi ani, pe fondul încetinirii cererii din partea Chinei şi a altor parteneri asiatici.

Indicele german DAX a coborât cu 0,71%, Cac 40 al bursei din Paris cu 0,94%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 0,63%.

Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *