CA Immo a vândut hotelul vienez Meininger Downtown Franz și o clădire de birouri din Budapesta cu 30 mil. euro

Meininger Hotel Sursa foto: CA Immo

CA Immo, prezentă și pe piața românească, unde deține șapte clădiri de birouri, a vândut hotelul Meininger Downtown Franz din Viena. Cumpărătorul este LLB Immo Kapitalanlagegesellschaft, iar vânzarea s-a încheiat cu o primă față de valoarea contabilă la 31 decembrie 2020.

„Odată cu vânzarea profitabilă a hotelului Meininger Downtown Franz, ne-am accentuat și mai mult atenția asupra proprietăților de birouri mari și moderne de clasă A. Aceasta este o continuare a programului nostru strategic de rotație a capitalului, în care căutăm să cesionăm în mod profitabil activele fără o potrivire strategică în portofoliul nostru pe termen lung”, spune Hedwig Höfler, Head of Investment Management AT & CEE.

După clădirea de birouri Canada Square din Budapesta, aceasta este a doua clădire din portofoliu vândută de CA Immo cu o primă semnificativă față de valoarea contabilă în a doua jumătate a anului 2021, ca parte a programului său strategic de rotație a capitalului. Volumul total al vânzărilor celor două tranzacții se ridică la aproape 30 de milioane de euro.

Scopul primordial este de a accentua accentul pe proprietăți de birouri mari și moderne, în locații privilegiate din orașele centrale, crescând astfel calitatea generală a portofoliului. Veniturile din vânzări vor fi utilizate pentru achiziții de portofoliu atractive, precum și pentru continuarea cu valoare acumulată a proiectelor în dezvoltare primară din Germania.

Hotelul Meininger „Downtown Franz” a fost construit de CA Immo și deschis în 2011. Hotelul cu 131 de camere este situat în districtul 2, aproape de centrul orașului, între parcurile întinse ale Augarten și Canalul Dunării.

CA Immo a fost consiliat de Christies în calitate de broker în timpul procesului de vânzare.

Compania deține, pe piața românească, șapte clădiri de birouri, toate în București, cu o suprafață totală de 165.000 mp, evaluate la 390 milioane de euro.

Ultimele clădiri intrate în portofoliul CA Immo sunt Orhideea Towers din zona de centru vest a Capitalei, de 37.000 de euro, care a necesitat investiții de circa 75 milioane de euro și Campus 6.1, de 22.600 mp, preluat de la Skanska pentru 53 milioane de euro și amplasat lângă zona Politehnică.

Sursa foto: CA Immo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *