CA Immo, activă și în România, a vândut clădirea de birouri Wspolna 47-49 din Varșovia

Wspolna_MG_8959

CA Immo, activă și în România, a vândut clădirea de birouri Wspolna 47-49 din Varșovia. Proprietatea are o suprafață de 7.696 mp și 137 de locuri de parcare. Vânzarea s-a încheiat cu o primă față de valoarea contabilă la 31 decembrie 2020. Proprietatea a fost achiziționată de investitorul polonez Yareal Polska.

„Odată cu vânzarea Wspolna 47-49, ne-am sporit atenția asupra proprietăților de birouri mari și moderne de clasă A din subpiețele de birouri consacrate sau emergente. Această cedare este un alt pas în programul nostru de rotație a capitalului, care își propune să asigure și să crească atractivitatea și sustenabilitatea portofoliului nostru imobiliar”, explică Hedwig Höfler, Head of Investment Management AT & CEE.

Varșovia este una dintre piețele de bază vechi ale CA Immo. La 30 iunie 2021, portofoliul CA Immo din Polonia este format din nouă clădiri de birouri cu o suprafață totală de peste 170.000 mp și o valoare contabilă de aproximativ 590 milioane euro.

CA Immo a fost consiliată în timpul procesului de vânzare de către consilierii comerciali CBRE și firma de avocatură Greenberg Traurig.

Compania austriacă este activă și pe piața românească, unde deține șapte clădiri de birouri, toate în București, cu o suprafață totală de 165.000 mp, evaluate la 390 milioane de euro.

Ultimele clădiri intrate în portofoliul CA Immo sunt Orhideea Towers din zona de centru vest a Capitalei, de 37.000 de euro, care a necesitat investiții de circa 75 milioane de euro și Campus 6.1, de 22.600 mp, preluat de la Skanska pentru 53 milioane de euro și amplasat lângă zona Politehnică.

Sursa foto: CA Immo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *