Cadariu spune că există o suprafață mai mare de plajă ce poate fi valorificată de antreprenori, însă autoritățile trebuie să se asigure că statul nu generează blocaje

cadariu Sursă foto: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat în cadrul unei ședințe de lucru de ieri cu Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, că există o suprafaţă mai mare de plajă care poate fi valorificată prin intermediul antreprenorilor români, dar autorităţile trebuie să se asigure că statul nu generează blocaje.

Reprezentanții celor două Ministere au avut o nouă întâlnire de lucru privind situația plajelor de pe litoralul românesc.

În cadrul acesteia au fost discutate soluțiile pentru ca la data de 1 mai a.c. operatorii economici să poată asigura toate condițiile necesare pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști în stațiunile de pe litoral.

„Extinderea plajelor reprezintă un lucru benefic cât timp statul român poate să asigure cadrul normativ pentru a le reda în mod atractiv turiștilor. Avem o suprafață mai mare pe care putem să o valorificăm prin intermediul antreprenorilor români, dar trebuie să ne asigurăm că statul nu generează blocaje. La noua întâlnire pe care am avut-o cu ministrul Barna am identificat mai multe soluții temporare pentru sezonul estival 2022 privind concesiunea plajelor, mai ales că acum plajele sunt cadastrate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Ministrul spune că următorul pas îl va reprezentă o discuție aplicată cu reprezentanții autorităților locale pentru a stabili planul de acțiuni prin care să definitiveze soluțiile pe termen mediu și lung, discuție pe care Ministerul o va avea joi, pe 10 februarie.

Sursă foto: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *