Călătoriile aeriene se redresează în China, pe fondul îngrijorărilor legate de COVID

Redacția ian. 14, 2023 0 comentarii
china airlines avion

Populația din China reia călătoriile înainte de Anul Nou Lunar, în pofida îngrijorărilor legate de infecții, după ce Beijingul a renunțat luna trecută la restricțiile privind COVID-19, scrie Reuters.

De la începutul migrației anuale, la 7 ianuarie, când chinezii se întorc în orașele lor natale pentru a se pregăti pentru sărbătoarea care va începe la 21 ianuarie, numărul de pasageri ai zborurilor a ajuns la 63% din cifra din 2019, înainte de pandemie, a declarat autoritatea de reglementare în domeniul aviației.

China și-a redeschis granițele pe 8 ianuarie, după ce a renunțat brusc în decembrie la un regim strict “zero covid”, cu teste frecvente, restricții de călătorie și închideri în masă, care a alimentat proteste istorice la nivel național la sfârșitul lunii noiembrie.

Ministerul Transporturilor a prezis că volumul traficului de pasageri va crește cu 99,5% față de anul precedent în timpul migrației de Festivalul Primăverii, care durează până la 15 februarie. Cifrele echivalează cu o revenire la 70,3% din nivelurile din 2019.

Săptămâna de vacanță este, de asemenea, un moment cheie pentru noile lansări de filme în China.

Încasările din box office-ul cinematografelor sunt pe cale să genereze venituri de până la 10 miliarde de yuani (1,5 miliarde de dolari) în perioada Festivalului de primăvară, a prognozat o agenție de brokeraj.

Deși cifra este aproximativ aceeași cu cea din 2022, ea indică o redresare a vânzărilor anuale de bilete, deoarece numărul spectatorilor s-a prăbușit după ce COVID a dus la lockdown în marile orașe, cum ar fi Shanghai.

Potrivit Guosen Securities, veniturile din box office în 2022 au totalizat mai puțin de 30 de miliarde de yuani, în scădere cu 36% față de anul precedent.

Cu toate acestea, se așteaptă o creștere a infecțiilor în zonele rurale, pe măsură ce sute de milioane de oameni se vor întoarce acasă din marile orașe.

Această teamă se reflectă într-o cursă pentru echipamente de generare a oxigenului, deoarece majoritatea produselor de la cele mai bine vândute mărci sunt epuizate pe platformele de comerț electronic, cum ar fi JD.com, potrivit verificărilor Reuters și comentariilor online ale cumpărătorilor.

În plus, cererea în creștere pentru verificări de sănătate a celor care s-au recuperat de la COVID stimulează cererea spitalelor pentru echipamente de scanare CT, potrivit China Securities Journal.

Săptămâna aceasta, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat asupra riscurilor care decurg din călătoriile de sărbători.

China nu a mai raportat cifrele privind decesele COVID de luni. În decembrie, oficialii au declarat că au planificat actualizări lunare, mai degrabă decât zilnice.

În timp ce experții internaționali în domeniul sănătății au prezis cel puțin 1 milion de decese legate de COVID în acest an, China a raportat puțin peste 5.000 de la începutul pandemiei, una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *