Caloriferele timișorenilor au fost tot reci, în această noapte. OMV Petrol a refuzat să semneze contractul cu Colterm

Alina Bratu oct. 28, 2021 0 comentarii
Colterm

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a explicat joi dimineaţă că timişorenii au mai stat încă o noapte în frig din cauză că furnizorul de gaz cu care a ajuns la o înţelegere, cu sprijinul ministrului Energiei, a renunţat la contract, astfel că s-a luat legătura cu un alt furnizor care la rândul său a anunţat că abia în cursul zilei de joi poate furniza gazul pentru pornirea agentului termic. Primăria Timişoara a virat deja 5 milioane de lei în contul societăţii de termoficare Colterm.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului Energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seara de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a transmis Dominic Fritz.

Aseară, în încercarea de a se încalzi cu ajutorul flăcării de la aragaz, un bărbat de 66 de ani a murit intoxicat cu dioxid de carbon, iar fiica lui cu care locuia într-un apartament de pe strada Kiriac din Timișoara a ajuns la spital.

„Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”, a adăugat primarul Municipiului Timișoara.

Autoritățile locale încearcă să găsească în continuare soluții și sunt în negocieri cu alți furnizori de gaz sperând să semneze un contract în cel mai scurt timp.

Marţi, la prânz, a fost oprită furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON. Peste 50.000 de abonaţi Colterm sunt afectaţi de această situaţie, iar printre aceştia se numără şcoli şi spitale.

Sursă foto: Colterm / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *