Cameo, un site prin care vedetele îți urează „la mulți ani”, a devenit unicorn. Cât costă un videoclip personalizat de la Nadia Comăneci sau Adrian Mutu

Carmen Radu mart. 30, 2021 0 comentarii
cameo

Cameo, site-ul video pe care poți plăti celebritățile să îți transmită un mesaj personalizat, a devenit unicorn, adică un start-up evaluat la peste 1 miliard de dolari, după ce marți a obținut o finanțare 100 de milioane de dolari de la Google, Amazon și Morgan Stanley, scrie Tech Crunch.

Cameo este un serviciu plătit care permite fanilor să interacționeze cu vedete precum rapperul Snoop Dogg, prin mesaje video personalizate, apeluri live și mesaje directe, prin ceea ce numește „economia conexiunii”. Recent, și Nigel Farage, cunoscut drept „arhitectul Brexit”, s-a alăturat serviciului și oferă videouri personalizate la cerere.

Din România, una dintre vedetele care poate fi găsită pe Cameo este Adrian Mutu. Un videoclip personalizat realizat la cerere de către fostul fotbalist costă 100 de dolari. Un alt artist, mai „ieftin” este rapperul Macanache, care poate crea o urare personalizată pentru numai 15 dolari.

Și fosta gimnastă Nadia Comăneci oferă video-uri unice la cerere, la prețul de 50 de dolari.

Susținut de startup-ul Baron App Inc, Cameo a fost lansat acum patru ani și se regăsește printre companiile care au reușit să obțină un avânt major pe fondul pandemiei, întrucât celebritățile și oamenii normali s-au trezit brusc că au la dispoziție mult mai mult timp liber. Artiștii și vedetele au profitat și financiar de oportunitate, în contextul în care activitatea lor a fost întreruptă.

„Trăim astăzi într-o lume cu totul diferită – una în care vedetele doresc să se conecteze mai profund cu fanii lor, iar fanii așteaptă să aibă acces la vedeta pe care o admiră cel mai mult. Această finanțare ne va ajuta să creăm accesul și conexiunile care vor defini viitorul «economiei conexiunii» la scară globală”, a declarat CEO-ul Cameo, Steven Galanis.

Finanțarea totală obținută până în prezent de Cameo se ridică la 165 de milioane de dolari. Google Ventures, Amazon Alexa Fund, UTA, SoftBank Vision Fund 2, Valor Equity Partners și Counterpoint Global (Morgan Stanley) se alătură unor investitori existenți, precum Lightspeed Venture Partners, Kleiner Perkins, The Chernin Group, Origin Venture și Spark Capital.

O parte din finanțare se va îndrepta către creșterea Cameo for Business (C4B), care oferă videoclipuri cu celebrități pentru evenimente și conferințe, precum și pentru reclame și vânzări. Serviciul funcționează efectiv ca o conductă între companii și oameni celebri.

Cameo spune că aproximativ 80% din solicitările video standard sunt cadouri, pentru a sărbători lucruri precum zilele de naștere. Dar site-ul caută să crească serviciile suplimentare pe care le oferă. Anul trecut a adăugat posibilitatea de a rezerva vedete ca invitați la chat-urile video Zoom.

Sursa foto: Tech Crunch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.