Camera de Comerț: Sunt peste 334.000 de societăţi care nu depun bilanţul anual

banca, credit, calcule, calculator Sursa foto: Pexels

La nivelul lunii noiembrie 2021, din totalul de 1,102 milioane de companii active, au depus bilanţul doar 768.367 de societăţi comerciale active, a afirmat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), citat de Agerpres.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), împreună cu Secţia Comercială a Ambasadei SUA la Bucureşti, a organizat, în data 11 ianuarie, conferinţa “Cele mai bune practici anticorupţie din S.U.A. – educaţie şi prevenire”, eveniment ce a avut ca subiect central corupţia la nivelul mediului de afaceri şi mijloacele de combatere a practicilor neconforme în companiile româneşti.

“Trebuie să avem o corelare mai bună între Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte bilanţul anual depus de către companiile active. La nivelul lunii noiembrie 2021, din totalul de 1.102.777 companii active, au depus bilanţul doar 768.367 de societăţi comerciale active. Vorbim, astfel, de peste 334.000 de societăţi care nu depun bilanţul anual şi care, în acest fel, eludează controalele ANAF. Nu există sancţiuni semnificative pentru nedepunerea bilanţului anual”, a declarat în cadrul conferinţei preşedintele CCIR.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *