Carburanții de la Petrom s-au ieftinit ușor

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit ușor carburanții joi, 31 august. Astfel, potrivit Monitorul Prețurilor, benzina standard s-a ieftinit cu un ban, iar motorina standard cu trei bani.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,13 lei și 7,19 lei. Iar cel de motorină standard, între 7, 39 și 7,42 lei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează vineri un preț de 7,18 lei pentru un litru de benzină și unul de 7,41 lei pentru cel de motorină.

Marți 29 august, Petrom a scumpit motorina standard cu 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor. Prețul benzinei standard a rămas nemodificat marți. Săptămâna trecută, Petrom a ieftinit ușor carburanții, pe 22 și 24 august. Astfel, după ce marți dimineață, pe 22 august, a majorat prețurile cu doi bani pe litru, la prânz a redus prețul cu un ban în cazul motorinei și cu doi bani în cazul benzinei. Joi, 24 august, Petrom a mai redus prețurile cu încă un ban.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 75 de bani pe litru, iar benzina cu 51 de bani pe litru.

Potrivit peco-online, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 4,2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 14,5 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 7,6 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 26,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *