Carrefour va cumpăra magazinele Cora şi Match din Franţa/ În România, Carrefour a anunțat în aprilie achiziția magazinelor Cora

Carrefour Sursa foto: Facebook

Carrefour, cel mai mare retailer european, a anunţat că a fost de acord să achiziţioneze activele Cora şi Match din Franţa de la grupul belgian Louis Delhaize, transmit Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.

Tranzacţia este evaluată la 1,05 miliarde de euro. Este prima achiziţie majoră a Carrefour pe piaţa sa internă din ultimii peste 20 de ani.

Acordul include 55 de hipermarketuri şi 77 de supermarketuri. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în vara anului viitor şi va majora câştigurile pe acţiune din primul an, conform Carrefour.

“Magazinele achiziţionate au o complementaritate geografică puternică cu Carrefour, în special cote de piaţă ridicate în estul şi nordul Franţei, unde Carrefour are o prezenţă redusă”, a informat compania.

Carrefour se aşteaptă la “costuri de integrare”, inclusiv investiţii şi cheltuieli operaţionale, de 200 milioane de euro în următorii doi ani.

Cora şi Match au aproximativ 24.000 de angajaţi în Franţa şi operează 60 de hipermarketuri, şi, respectiv, 115 supermarketuri, iar anul trecut au generat vânzări nete de 5,2 miliarde de euro.

Achiziție similară și în România

În România, retailerul francez Carrefour a anunțat la finele lunii aprilie că preia magazinele Cora din România, după ce a semnat un acord cu Grupul Louis Delhaize. Acordul vizează 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2.400 de angajați, arată un comunicat de presă.

„Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale”, a spus compania.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

 

 

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *