Cât costă ChatGPT? Opțiuni, funcțiuni și prețuri (TechCrunch)

ChatGPT Sursa foto: Dreamstime

Platforma ChatGPT, platforma de chatbot cu inteligență artificială a OpenAI, continuă să se extindă cu noi caracteristici, iar planurile de plată sunt complexe, arată o analiză a platformei TechCrunch, care face o trecere în revistă a acestora.

Aceasta oferă acum un magazin – GPT Store – pentru aplicații și servicii bazate pe inteligență artificială. Funcția de memorii, introdusă recent, vă permite să salvați preferințele, astfel încât chat-urile să fie mai bine adaptate la dumneavoastră. Iar în curând, ChatGPT va obține un mod vocal îmbunătățit, permițându-vă să interacționați cu platforma mai mult sau mai puțin în timp real. Cât costă ChatGPT? Este o întrebare la care este mai greu de răspuns. OpenAI oferă o serie de planuri pentru ChatGPT, atât plătite, cât și gratuite, destinate clienților care variază de la persoane fizice la organizații non-profit, întreprinderi mici și mijlocii, instituții de învățământ și întreprinderi.

Pentru a ține evidența diferitelor opțiuni de abonament ChatGPT disponibile, TechCrunch a alcătuit un ghid privind prețurile ChatGPT:

ChatGPT gratuit

Cândva, versiunea gratuită a ChatGPT era destul de limitată în ceea ce putea face. Dar acest lucru s-a schimbat pe măsură ce OpenAI a dezvoltat noi capabilități și modele de inteligență artificială generativă de bază.

Utilizatorii ChatGPT gratuit au acces la modelul emblematic GPT-4o de la OpenAI, răspunsuri augmentate cu conținut de pe web, acces la GPT Store și posibilitatea de a încărca fișiere și fotografii și de a pune întrebări despre aceste încărcări. Utilizatorii pot, de asemenea, să stocheze preferințele de chat ca “amintiri” și să valorifice analiza avansată a datelor, o funcție ChatGPT care poate “raționa peste” (adică analiza datelor din) fișiere precum foi de calcul și PDF-uri.

Cu toate acestea, există dezavantaje care vin cu planul gratuit ChatGPT, inclusiv limite de capacitate zilnică pe modelul GPT-4o, în funcție de cerere.

Odată ce un utilizator atinge limitele, acesta este trecut automat – deși temporar – la modelul GPT-3.5 al OpenAI, mai puțin capabil.Utilizatorii ChatGPT gratuit pierd, de asemenea, anumite funcții de analiză a datelor, pe care le discutăm mai în detaliu mai jos.

ChatGPT Plus

Pentru utilizatorii individuali care doresc un ChatGPT mai capabil, există ChatGPT Plus, care costă 20 de dolari pe lună. ChatGPT Plus oferă o capacitate de 5 ori mai mare decât ChatGPT free, plus acces timpuriu și prioritar la instrumente mai noi, cum ar fi clientul macOS al OpenAI pentru ChatGPT.

În plus, abonații ChatGPT Plus primesc o funcție îmbunătățită de analiză a datelor, susținută de GPT-4o, care poate crea grafice și tabele interactive din seturi de date.Utilizatorii pot încărca fișierele care urmează să fie analizate direct de pe Google Drive și Microsoft OneDrive sau de pe dispozitivele lor.

ChatGPT Teams

Să spunem că dețineți o mică afacere sau gestionați o organizație și doriți mai mult de o licență ChatGPT, plus funcții de colaborare. ChatGPT Team s-ar putea să se potrivească: Costă 30 de dolari pe utilizator pe lună sau 25 de dolari pe utilizator pe lună facturați anual pentru până la 149 de utilizatori. ChatGPT Team oferă un spațiu de lucru dedicat și instrumente de administrare pentru gestionarea echipei.

Toți utilizatorii dintr-un plan ChatGPT Team au acces la cele mai recente modele OpenAI și la instrumentele menționate mai sus, care permit ChatGPT să analizeze, să editeze și să extragă informații din fișiere.

Dincolo de acestea, ChatGPT Team le permite oamenilor dintr-o echipă să construiască și să partajeze aplicații personalizate – similare cu aplicațiile din GPT Store – bazate pe modelele OpenAI.Aceste aplicații pot fi adaptate pentru cazuri de utilizare sau departamente specifice, sau pot fi puse la punct pe baza datelor unei echipe.

ChatGPT Enterprise

Organizațiile mari – orice organizație care are nevoie de mai mult de 149 de licențe ChatGPT, mai exact – pot opta pentru ChatGPT Enterprise, planul ChatGPT al OpenAI axat pe corporații.OpenAI nu publică prețul ChatGPT Enterprise, dar costul raportat este de aproximativ 60 de dolari pe utilizator pe lună, cu un minim de 150 de utilizatori și un contract pe 12 luni.ChatGPT Enterprise adaugă capacități de confidențialitate și de analiză a datelor “de nivel enterprise” pe lângă ChatGPT de bază, precum și performanțe îmbunătățite și opțiuni de personalizare.Există un spațiu de lucru dedicat și o consolă de administrare cu instrumente pentru a gestiona modul în care angajații dintr-o organizație utilizează ChatGPT, inclusiv integrări pentru autentificarea unică, verificarea domeniului și un tablou de bord care arată statisticile de utilizare și implicare.

Șabloanele de conversație partajabile furnizate ca parte a ChatGPT Enterprise permit utilizatorilor să construiască fluxuri de lucru interne și roboți care utilizează ChatGPT, în timp ce creditele pentru platforma API a OpenAI permit companiilor să creeze soluții complet personalizate bazate pe ChatGPT, dacă doresc.

Clienții ChatGPT Enterprise beneficiază, de asemenea, de acces prioritar la modele și linii la expertiza OpenAI, inclusiv o echipă de cont dedicată, instruire și facturare consolidată.Și sunt eligibili pentru acorduri de asociere comercială cu OpenAI, care sunt cerute de legislația americană pentru companiile care doresc să utilizeze instrumente precum ChatGPT cu informații private de sănătate, cum ar fi dosarele medicale.

ChatGPT Edu
ChatGPT Edu, o ofertă mai nouă de la OpenAI, oferă o versiune a ChatGPT construită pentru universități și pentru studenții care le frecventează – precum și pentru cadrele didactice, personalul de cercetare și echipele de operațiuni din campus. Prețurile nu au fost încă făcute publice sau raportate la mâna a doua, dar vom actualiza această secțiune dacă se va întâmpla acest lucru.

ChatGPT Edu este comparabil cu ChatGPT Enterprise, cu excepția faptului că suportă SCIM, un protocol deschis utilizat pentru a simplifica gestionarea identității și accesului în cloud. (OpenAI plănuiește să aducă SCIM la ChatGPT Enterprise în viitor.) Ca și în cazul ChatGPT Enterprise, clienții ChatGPT Edu primesc instrumente de analiză a datelor, controale administrative, autentificare unică, securitate sporită și posibilitatea de a construi și partaja chatbots personalizate.

ChatGPT Edu vine, de asemenea, cu cele mai recente modele OpenAI și, important, cu limite de mesaje mai mari.
OpenAI pentru organizațiile non-profit
OpenAI for Nonprofits este prima incursiune a OpenAI în domeniul soluțiilor tehnologice non-profit. Nu este un plan ChatGPT de sine stătător, ci mai degrabă o gamă de reduceri pentru organizațiile eligibile.

Organizațiile non-profit pot accesa ChatGPT Team la o rată redusă de 20 de dolari pe lună pentru fiecare utilizator.Organizațiile nonprofit mai mari pot obține o reducere de 50% pentru ChatGPT Enterprise, care se ridică la aproximativ 30 de dolari pe utilizator.Cu toate acestea, cerințele de eligibilitate sunt destul de stricte.În timp ce organizațiile non-profit cu sediul oriunde în lume pot solicita reduceri, OpenAI nu acceptă în prezent cereri din partea instituțiilor academice, medicale, religioase sau guvernamentale.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *