Ce îi face pe români să se îndrepte din ce în ce mai mult către telefoane premium (P)

THUMB_014_hands-on_galaxy_zfold4_beige_spen

Piața globală de telefoane mobile a înregistrat un declin în anul 2022, când s-au vândut cu peste 11% mai puține terminale decât în anul precedent. Chiar dacă analiștii se așteaptă ca acest trend să continue și în anul 2023, în România lucrurile stau mai bine. 

Piața este în creștere în țara noastră, iar până în anul 2025 peste 84% din populație va avea un smartphone. Mai interesant este apetitul românilor pentru telefoane premium cu prețuri de peste 600 de euro.

Conform unei analize Samsung, liderul vânzărilor de smartphone-uri pe piața locală, în primul trimestru din 2023 segmentul premium a fost motorul creșterii pieței de telefoane inteligente din România.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Ce îi face pe români să investească în ce în ce mai mult în telefoane inteligente premium? De ce caută cele mai noi modele? Care sunt tendințele pe piață locală și cum se corelează ele cu decizia de cumpărare a unui smartphone premium? Hai să aflăm împreună!

Românii câștigă mai mult și încep să prioritizeze calitatea

Creșterea nivelului de trai din ultima decadă se simte și în ceea ce cumpără românii. Câştigul salarial mediu net în România a ajuns în februarie la 4270 lei, în creștere cu 14,8% față de acum un an. Chiar dacă majorarea este sub rata inflației, indicele câştigului salarial real a fost 99,4% în luna februarie 2023 față de luna februarie 2022.

Astfel, românii continuă trendul pe care îl vedem deja de câțiva ani, acela de a investi în produse de calitate. În ceea ce privește telefoanele inteligente premium, cumpărătorii lor spun că le aleg în primul rând pentru inovațiile pe care acestea le aduc și pentru noile tehnologii pe care le încorporează.

Ce caută românii atunci când cumpără telefoane inteligente premium?

Dincolo de ultimele tehnologii, cumpărătorii de telefoane premium își doresc să aibă acces la cele mai bune produse pentru că acestea le deschid noi oportunități. Spre exemplu, o parte din ce în ce mai mare din munca noastră se desfășoară pe telefon, astfel că utilizatorii își doresc gadget-uri performante, care să poată îndeplini rapid sarcini complexe.

Gaming-ul performant este un alt criteriu de selecție. Pe măsură ce jocurile mobile evoluează, utilizatorii au nevoie de telefoane performante pentru a se bucura de grafica elaborată și pentru a putea experimenta jocuri complexe și imersive.

Ecranele OLED și încărcarea wireless se numără și ele printre preferințele cumpărătorilor români. De notat aici și importanța acordată elementelor de securitate. Plata cu telefonul (folosită din ce în ce mai des), precum și stocarea unor date sensibile pe telefon îi fac pe români mai atenți la securitatea dispozitivelor pe care le cumpără. 

Industria (social) media și de divertisment îi determină pe români să investească în telefoane premium

Utilizarea social media este și ea în creștere în România și se corelează direct cu nevoia de a avea telefoane performante. Oricare ar fi rețeaua lor de socializare preferată, românii știu că au nevoie de conținut de calitate pentru a atrage atenția urmăritorilor lor.

Vorbim aici, desigur, de camere foto de înaltă calitate și funcții avansate de captură a imaginilor, dar și de procesoare puternice, care ajută la editarea rapidă și facilă a imaginilor sau a clipurilor video.

Samsung Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 și seria Galaxy S în topul preferințelor românilor care investesc în telefoane premium

Ultimele modele lansate de Samsung pe piață locală bifează toate criteriile pe care utilizatorii români le cer de la telefoanele inteligente premium. 

Spre exemplu, Galaxy Z Flip4 este cel mai bun instrument de exprimare, cu un design compact și experiențe care nu sunt disponibile pe niciun alt smartphone aflat pe piață în prezent. Pentru cei pasionați de conținut de calitate, Galaxy Z Flip4 este alegerea ideală, deoarece poate capta videoclipuri în modul hands-free sau selfie-uri de grup din diferite unghiuri prin plierea parțială.

Galaxy Z Fold4 este cel mai puternic smartphone Samsung, cu un procesor creat pentru multi-tasking și funcționalitate sporită, fie că este deschis, închis sau în Flex mode. Datorită balamalei subțiri și a greutății mici, Z Fold4 poate fi utilizat un timp îndelungat — nu mai e nevoie să te dezlipești de jocul preferat pentru că utilizarea telefonului devine incomodă. 

În plus, datorită noii bare de activități, te poți bucura de un aspect similar cu cel al PC-urilor, ceea ce te ajută să faci o tranziție ușoară de la munca la birou la munca în deplasare.


Ai nevoie de imagini și videoclipuri de calitate profesională? Atunci seria Galaxy S23 este alegerea corectă! Telefoanele din această serie vin cu cel mai avansat sistem de camere din această gamă. 

Poți capta detalii excepționale datorită capacităților îmbunătățite de Nightography, iar S Pen-ul încorporat în Galaxy S23 Ultra îți va îmbunătăți semnificativ productivitatea și ușura luarea de notițe chiar și în mers.

Dacă ești pasionat de gaming, noul procesor Snapdragon este fix ce ai nevoie pentru o experiență rapidă și imersivă. Cea mai rapidă grafică de mobile din lume este prezentă in gama Galaxy pentru a schimba complet modul în care experimentezi jocurile preferate.

Te pregătești de un maraton de jocuri? Atunci ai nevoie de Galaxy S23, care beneficiază de o cameră de răcire cu vapori, ceea ce înseamnă că vei putea folosi telefonul oricât ai nevoie fără a-l supraîncălzi. În plus, vei avea parte de redări ultra-realiste ale scenelor din joc datorită tehnologiei proprietare Samsung care simulează și urmărește razele de lumină.

Era cumpărătorului informat și orientat către calitate

Telefoanele premium și cele super-premium (cu prețuri peste 1000 euro) sunt căutate atât datorită functionalitatilor sporite, cât și datorită durabilității lor. Consumatorii români știu că un telefon premium sau super-premium vă trebui schimbat mai rar.

Ca atare, ei văd aceste dispozitive ca pe o investiție în productivitate, divertisment și utilizare îndelungată.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Exista o vorba printre noi, muritorii de rand: Suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine.
    De-asta dau 5-6000 pe un telefon premium, de exemplu. Ca stiu ca ma va tine 5 ani. Nu imi permit timpul pierdut pe service-uri, si nici sa cumpar cate un telefon de 1500-2000 in fiecare an. Extrapoland de la telefoane, aceeasi explicatie este valabila pentru orice.

    • Am un telefon care a fost 860 de lei luat prin 2019 care merge si acum foarte bine. Dar performanta lui era sub necesarul meu asa ca am luat un telefon de 1900 de lei in 2020. Merge fara nici o problema si acum.

      Cred ca daca insumez toate telefoanele cumparate de mine in viata asta nu ajung la 5000 – 6000 de lei.

  2. Frustrarea ! Fiind goi pe interior, traiesc doar din ochii celorlalti.

    Oricum, n-au nici cel mai mic habar cum sa le foloseasca dar Google Services da !

    Sunt fabrici de creat matrici psihologice(‘AI’ __Neural__ Cores), platite de tine, pe viata ta privata, timpul tau, electricitatea ta. Business-ul n-a fost vreodata mai prosper !

    Faptul ca nu exista alternative, ‘flagship’ fara camere, spune destul.

    Trilioane de $ din a vinde vise ! Consumerismul este Highway to Hell Garantat !

    Iar, ca sa leg cumva cu comentariul unui limbric de mai sus, ‘suntem’ prea prosti pt. a fi bogati. Asta-i o scuza impertinenta. E vorba ca e sufletul gol si in bezna si cerseste un pic de lumina din exterior, negasind-o pe a sa, se va afla mereu in bezna ca un sarpe care fara caldura Soarelui nu poate exista …

    Asa si cu Tehnologia ! (diavolii(1) din spatele ei stiu perfect aceste aspecte dar sufera de aceeasi boala, ciunteala mintala)

    (toate cuvintele religioase de mai sus sunt perfect valabile intr-un mediu perfect ateic; nu e nevoie de fantastic pt. a le folosi pt. a descrie perfect niste aspecte)

    (1)Pt. a avea succes in aceasta Lume Bolnava, e nevoie de a fi un psihopat, de unde tot Silicon Valey-ul … dar deja vorbim de alte oale.

    Solutia partiala e sa arate pretul fiecarei componente + salariul asamblatorului etc.

    Bag Universul in foc ca toate-s la suprapret.

  3. Cititi comentariul de la articolul cu ‘Petrom’ pt. mai multe detalii.

    Solutia ‘Totala’: Nu mai cumparati cacaturi: masini, telefoane, boarfe scumpe, inele, bijuterii, fast-food, mezeluri, alimente de import excluzand cazurile exceptionale de legume si fructe, cand nu se gasesc autohtone. (si asa, se mananca mult si prost, carbo la foame trage)

    Piata se echilibreaza, nu ?

    Incepe lumea sa circule cu ‘comunul’ , apar ‘comune’, logic, nu ? Aceiasi bani, alta distractie. Trenuri, Tramvaie, Metrouri etc.

    Bani care deja exista pe ‘piata’, mai exact, pe strada.

    Considerand ce v-am scris la articolul mentionat, va invit sa faceti Socoteala. (nu-i prima data!)

    “Cat costa Romania fudulia?” (concentrati-va, momentan, doar pe masina personala, gaz, intretinere, asigurari; am fost generos, am zis ca facem spitale/saptamana doar din pretul la pompa..)

    Evident, ‘decontati’ pretul cazului in care toti acesti calatori privati ar deveni publici, arunc din burta un -90% a priori, care raman pt. cele mentionate…

    (adica de 10x mai ieftin pt. fiecare daca nu ne-am mai sufoca reciproc)

  4. Cititi comentariul de la articolul cu ‘Petrom’ pt. mai multe detalii.

    Solutia ‘Totala’: Nu mai cumparati cacaturi: masini, telefoane, boarfe scumpe, inele, bijuterii, fast-food, mezeluri, alimente de import excluzand cazurile exceptionale de legume si fructe, cand nu se gasesc autohtone. (si asa, se mananca mult si prost, carbo la foame trage)

    Piata se echilibreaza, nu ?

    Incepe lumea sa circule cu ‘comunul’ , apar ‘comune’, logic, nu ? Aceiasi bani, alta distractie. Trenuri, Tramvaie, Metrouri etc.

    Bani care deja exista pe ‘piata’, mai exact, pe strada.

    Considerand ce v-am scris la articolul mentionat, va invit sa faceti Socoteala. (nu-i prima data!)

    “Cat costa Romania fudulia?” (concentrati-va, momentan, doar pe masina personala, gaz, intretinere, asigurari; am fost generos, am zis ca facem spitale/saptamana doar din pretul la pompa..)

    Evident, ‘decontati’ pretul cazului in care toti acesti calatori privati ar deveni publici, arunc din burta un -90% a priori, care raman pt. cele mentionate…

    (adica de 10x mai ieftin pt. fiecare daca nu ne-am mai sufoca reciproc)

    P.S. : Pot fi considerate ‘utopii’ doar atata timp cat aceste realitati nu sunt prezentate publicului larg si e pusa caruta inaintea boilor cu : ‘nu avem alternative’; pai! mai intai trebuie sa fie cunoscute la scara larga ! mai intai costurile privat-public si dupa dezvoltam.

  5. Snobismul. Boala unui suflet amarat care vrea sa “dea bine”. In ochii cui?
    Iar cand pui capul pe perna, lasi tel, si tot gol esti. Tot chinuit de intunericul din tine dar si cel ce a pus stapanire peste tot. Iar orbul tine de mana pe orb, oare unde vor ajunge impreuna beznașii ?

  6. Da, ce ziceam … Copiii astia … Citesc ce scrii, nu inteleg, se fac ca ei au zis-o. :))

    + ca n-au nici-o sansa sa le si scoata din priza.

    Si-si mai pun si ‘nick-uri’ de gay gravizi …

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.