Ce proiecte de digitalizare a implementat statul pentru românii din diaspora, nevoiți să se deplaseze în țară pentru multe operațiuni birocratice: Serviciile consulare și ale Registrului Auto Român

computer, calculator, birou Sursa foto: Pexels

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, a afirmat că în cadrul Comitetul pentru e-guvernare şi reducerea birocraţiei (CERB) au fost discutate peste 120 de proiecte, iar unele dintre acestea sunt în curs de implementare, transmite News.ro. El a amintit că unele servicii publice au fost digitalizate şi a dat ca exemplu autorizaţiile emise de Autoritatea Rutieră Română şi pe cele emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. De asemenea, există câteva servicii pentru românii din diaspora, deși aceștia sunt nevoiți încă să se deplaseze în țară pentru multe operațiuni birocratice.

Mircea Abrudean a fost întrebat la Profit TV despre proiectele care sunt analizate în cadrul Comitetului pentru e-guvernare şi reducerea birocraţiei.
”Sunt foarte multe proiecte care se discută în acest cadru, în acest CERB, pentru că acesta este rolul lui de a discuta, de a evalua şi de a susţine eventualele proiecte pentru că nu toate intră în implementare. Au fost peste 120 de proiecte care au fost analizate, discutate în acest comitet. Dintre ele, o parte sunt deja în implementare, unele au fost finalizate şi vă dau câteva exemple. Pentru că vorbim de simplificare, reducerea birocraţiei şi digitalizare”, a afirmat Mircea Abrudean.

El s-a referit la câteva soluţii pentru românii din diaspora. ”Avem câteva soluţii interesante pentru românii din diaspora, de exemplu care au fost deja operaţionalizate, că vorbim de Registru Auto Român, de exemplu o platformă dedicată pentru a-şi rezolva această problemă, că vorbim de evenimente de viaţă sau că vorbim de toate serviciile consulare pe care Ministerul Afacerilor Externe le oferă românilor din afara ţării, evenimente de viaţă. Au acces prin intermediul unei aplicaţii mobile care le încorporează pe toate şi unde se pot programa şi îşi pot rezolva problemele mult mai uşor, dacă ne referim doar la această componentă”, a explicat secretarul general al Guvernului.

El a amintit şi de câteva servicii publice digitalizate.

”Apoi vorbim şi de unele servicii publice care au fost digitalizate, de exemplu, pe zona de transport, licenţele, autorizaţiile emise de către Autoritatea Rutieră Română. Au fost complet digitalizate, să-i spunem, autorizaţiile emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, de exemplu sau alte, asemenea servicii, inclusiv la Ministerul Sănătăţii, în ce priveşte Autoritatea pentru Dispozitive Medicale. De toate aceste servicii care au fost deja puse în funcţiune sau sunt în faza finală de testare, vor beneficia peste 800 de mii cetăţeni şi companii, pentru că ne adresăm nu doar cetăţeanului, ci şi mediului de afaceri din ţară şi de afara ţării”, a mai transmis Mircea Abrudean.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.