Ce spune Visa despre planurile UE de a crea un rival al plăților electronice pentru giganții americani

card visa Sursa foto: Pixabay

Cantitatea masivă de numerar din Europa este principalul concurent al companiei Visa, şi nu varianta apariţiei unui sistem european de plăţi electronice, a declarat, joi, Cătălin Creţu, directorul general al Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, care a răspuns unei întrebări adresate de Economedia.

„Concurenţa e benefică pentru toţi. Cred că, la cât numerar există în Europa, acesta este principalul nostru concurent. Orice actor care ne face să fim şi mai buni, şi mai performanţi, intrarea sa pe piaţă este binevenită. Credem că în Europa sau pe orice alt continent Visa are în acest moment atuurile sale, avantajele sale. Evident că orice partener îşi va crea avantajele şi beneficiile sale. Din punctul nostru de vedere, există loc pentru intrarea multor astfel de actori, pentru că numerarul este covârşitor şi plăcinta, în ghilimele, este foarte mare”, a afirmat reprezentantul Visa.

Peste 30 dintre cele mai mari bănci și procesatori de carduri de credit din Europa vor să creeze un gigant de plăți capabil să distrugă un „oligopol” dominat de SUA, prin companii precum PayPal, Mastercard, Visa și Apple.

Instituțiile financiare europene plănuiesc așadar un serviciu de plăți paneuropean care poate fi utilizat atât pentru plata online, cât și în magazine, pentru a deconta facturi între consumatorii individuali și pentru a retrage numerar la bancomate. În acest sens, au pus o companie din Bruxelles formată în prezent din 40 de experți în plăți să elaboreze, până în septembrie, un plan în acest sens.

Printre băncile și instituțiile din spatele inițiativei se regăsesc Deutsche Bank, BNP Paribas, ING, UniCredit și Santander. Acestea procesează în prezent mai mult de jumătate din toate plățile din Europa.

Proiectul are sprijinul Comisiei Europene, precum și al autorităților de reglementare financiare din zona euro.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *