Cea mai nouă rachetă a Europei: ESA lansează marți Ariane 6. Unde puteți urmări, live, momentul

ariane 6 Sursa foto: ESA/ Facebook

Lansarea Ariane 6 este programată pentru 9 iulie 2024, cu o fereastră de lansare de la ora locală 15:00-19:00 la portul spațial european din Guiana Franceză, anunță European Space Agency.

“Acesta este un moment important pentru Europa, deoarece racheta ne va asigura accesul garantat și autonom la spațiu – și toate posibilitățile științifice, de observare a Pământului, de dezvoltare tehnologică și comerciale pe care le implică. Cu multe caracteristici noi pentru Ariane 6, vom putea transporta mai mult și mai departe, eliminând în același timp în mod durabil etajul superior al lansatorului pentru a preveni transformarea acestuia în deșeuri spațiale”, spun reprezentanții Agenției Spațiale Europene.

Puteți urmări întreaga lansare în direct pe ESAWebTV, începând cu o jumătate de oră înainte de decolare. Transmisia este disponibilă în limba engleză și este comentată de Katy Haswell și de Tina Büchner da Costa, inginer ESA pentru sistemul de lansare Ariane 6. Comentariile în limba franceză sunt oferite de Lise Pederson și Luce Fabreguettes, șefa ESA pentru exploatarea Ariane.

Lansarea poate fi urmărită în limba engleză AICI

Primul zbor al Ariane 6 va avea trei faze, fiecare dintre acestea urmând să demonstreze diverse abilități ale celei mai noi rachete de transport greu a Europei.

 

Sursa foto: ESA/ Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *