Cei mai bogați zece oameni din lume au pierdut 135 de miliarde de dolari din cauza scăderilor acțiunilor la bursă în această lună. Singurul care s-a îmbogățit a fost Warren Buffett

Warren Buffett

Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut un total de 135 de miliarde de dolari la bursă în această lună, din cauza scăderilor acțiunilor, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, informează Business Insider. Warren Buffett este singurul dintre care a avut de câștigat, informează Business Insider.

CEO-ul Berkshire Hathaway a înregistrat o creștere cu 1,4 miliarde de dolari până la 110 de miliarde de dolari la închiderea de luni, o creștere de aproximativ 1% a acțiunilor companiei sale în această lună. Buffett a donat jumătate din acțiunile sale Berkshire din 2006, dar, în prezent, încă deține aproximativ 239.000 de acțiuni în valoare de 109 miliarde de dolari.

În schimb, averea CEO-ului Tesla, Elon Musk, a scăzut cu 30 de miliarde de dolari, până la 240 de miliarde de dolari, cauzată de o scădere cu 23% a acțiunilor de vehicule electrice în această lună. În mod similar, averea lui Jeff Bezos s-a diminuat cu 23 de miliarde de dolari, până la 169 de miliarde de dolari, din cauza unei scăderi de 15% a prețului acțiunilor Amazon.

CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, cofondatorul Microsoft Bill Gates și fostul CEO Steve Ballmer, co-fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, fondatorul Meta Mark Zuckerberg și președintele Oracle Larry Ellison sunt și ei pe pierdere, reflectând scăderi puternice ale valorii acțiunilor lor în luna aceasta. Cu excepția lui Buffett, averea celor nouă oameni de afaceri s-a redus cu o medie de 15 miliarde de dolari în acest an.

Buffett a rezistat scăderii pieței de valori mai bine decât colegii săi miliardari din cauza unei schimbări continue a apetitului pentru risc. Perspectiva inflației încăpățânate și creșterea ratelor dobânzilor din acest an i-a determinat pe investitori să vândă acțiunile în creștere și să transforme banii în acțiuni stabile și mai ieftine, cum ar fi Berkshire.

Compania lui Buffett deține participații de mai multe miliarde de dolari în companii relativ stabile precum American Express, Bank of America, Coca-Cola și Kraft Heinz.

Sursa foto: Captura Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.