Cel mai bogat elvețian vrea să cumpere clubul de fotbal Chelsea. Miliardarul Hansjörg Wyss: ”Oligarhul rus Roman Abramovici e panicat, ieri am primit oferta de a cumpăra clubul, dar cere prea mult” 

Mihai Roman mart. 2, 2022 0 comentarii
Chelsea FC

Miliardarul și filantropul Hansjörg Wyss (86 de ani), considerat cel mai bogat cetățean elvețian, ia în calcul să cumpere clubul de fotbal Chelsea FC de la oligarul rus Roman Abramovici, care se așteaptă să fie pus pe lista internațională de sancțiuni împotriva apropiaților lui Vladimir Putin, anunță ziarul elvețian Blick.

”Abramovici este unul din cei mai apropiați prieteni și consilieri ai lui Putin. Ca toți ceilalți oligarhi, și el e panicat, încearcă să-și vândă vilele de lux din Anglia și vrea să scape rapid de Chelsea. Eu și alte trei persoane am primit marți o ofertă să cumpăr clubul Chelsea. Voi mai aștepta 4-5 zile, pentru că acum cere prea mult. Clubul Chelsea îi datorează 2 miliarde de lire sterline, dar clubul nu are bani. Asta înseamnă că cine cumpără clubul trebuie să îi plătească datoria lui Abramovici”, a declarat miliardarul elvețian.

Wyss, care și-a construit averea pe dezvoltarea de echipamente medicale de mare precizie, trăiește acum în SUA. El este un personaj extrem de discret, dar bine conectat la lumea politică din SUA, potrivit sursei citate.

El a declarat pentru cotidianul Blick că ia în calcul achiziționarea acțiunilor la Chelsea FC împreună cu un grup de 6-7 alți investitori.

Miliardarul elvețian a salutat sancțiunile occidentale la adresa Rusiei și a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia.

”Acțiunea Occidentului este excelentă. Orice pedeapsă sub formă de sancțiuni e corectă. E esențial că oligarhii ruși sunt țintiți de sancțiuni pentru că ei ar putea avea o influență asupra lui Putin”, a declarat miliardarul pentru Blick.

Foto: Facebook / Chelsea FC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *