Cel mai lung dintre cele 10 Drumuri Radiale București: Asocierea DP Consult – Explan a câștigat licitația pentru proiectarea Drumului Expres 9 Sud Vidra – Gara Progresu

Drumuri radiale Bucuresti

Asocierea DP Consult – Explan a câștigat licitația pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (proiectare preliminară) a Drumului Expres Radial 9 Vidra – A0 – Gara Progresu, a anunțat miercuri primarul general Nicușor Dan. DR 9 Sud Expres este cel mai lung dintre cele 10 drumuri expres, are 13,8 km și costă 96 milioane de euro. (DR 2 este proiectul pentru Autostrada A1 București – Pitești). Licitația pentru legătura Vidra – Centura București A0 și Gara Progresu a fost lansată în septembrie 2022 cu o valoare cuprinsă între 20 și 24 milioane lei.

DP Consult este firma unui fost director CNAIR, Mircea Pop. Oferta asocierii a fost de 16 milioane lei, a transmis Nicușor Dan.

„Am parcurs o nouă etapă pentru implementarea proiectului drumurilor radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură: a fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Drumului Radial 9: Asocierea DP Consult SA – Explan SRL – Geologic Site SRL.Valoarea ofertată pentru studiul de fezabilitate (SF), elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire (AC) este de 16.317.450 lei fără TVA. Drumul Radial 9 – Sud Expres are o lungime de 13.86 km și realizează conexiunea Vidra (Ilfov) – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei/Gara Progresu”, a spus Dan.

Drumurile radiale vor contribui la reducerea aglomerației din București:

  • Vest Expres: 8,98 km – asigură legătura A0 – DNCB- Bulevardul Timișoara
  • Giulești Expres: 10,37 km, conectează Săbăreni – A0 -DNCB – Calea Giulești
  • Nord Expres: 12,59 km, realizează conexiunea Corbeanca – A0 – DNCB – Bulevardul Poligrafiei
  • Pipera Expres: 8,30 km , realizează legătura A0 – Otopeni – Tunari – DNCB
  • Afumați Expres: 4.39 km, realizează conexiunea A0 – DN
  • Est Expres: 6,10 km, conectează Moara Domnească – A0 – Dobroești – Pantelimon – DNCB
  • Splai Expres: 5,49 km, conectează A0 – DNCB -Splaiul Unirii -zona metropolitană prin nodul Cernica
  • Sud Expres: 13,86 km, realizează conexiunea Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei / Gara Progresu
  • Măgurele Expres: 9,62 km, realizează legătura A0 – DNCB – Parc Industrial Măgurele – Prelungirea Ferentari.
Primul dintre cele 10 șosele licitate pentru proiectare a fost DR 1 Vest, legătura între bulevardul Timișoara – Domnești și A0, detalii aici.
Cele 10 drumuri radiale intersectează 30 de localităţi şi vor avea 33 de noduri rutiere (descărcări), de unde şi costul relativ mare, de aproximativ 600 de milioane de euro.

Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *