Cel mai mare exportator de petrol al planetei se angajează la ținta zero emisii până în 2060

sonda exploatare petrol Sursa foto: Pexels/Pixabay

Arabia Saudită s-a angajat să elimine emisiile care cauzează încălzirea planetei până în 2060, scrie Bloomberg. Acest anunț marchează o schimbare “seismică” pentru cel mai mare exportator de petrol din lume, deși oficialii au inclus o mulțime de avertismente și au subliniat că Arabia Saudită și alții ar trebui să pompeze încă țiței în deceniile următoare.

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto, a făcut anunțul la Riyadh, sâmbătă, la deschiderea unei conferințe climatice. Guvernul său a miliat în mod constant împotriva reducerii investițiilor în combustibili fosili și a dat vina pe activiștii de mediu pentru creșterea din acest an a prețurilor la energie.

În timp ce noul obiectiv al Arabiei Saudite se aliniază cu cele ale Chinei și Rusiei, orizontul acesta de timp rămâne în urmă față de alte economii mari, cum ar fi SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană, care își propun să ajungă la obiectivul “net zero” până în 2050.

Națiunile americane și europene au pus presiune pe Arabia Saudită să accelereze eforturile de reducere a emisiilor și să investească mai mult în energie regenerabilă. Decizia va oferi un impuls Marii Britanii înainte de forumul crucial COP26 privind clima, care va începe luna aceasta la Glasgow.

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *