Cel mai mare furnizor german de gaze avertizează că populația din Germania se confruntă cu un „val uriaș” de scumpiri la energie

Redacția iul. 8, 2022 0 comentarii
Energie electrica curent

Gospodăriile și industriile germane ar trebui să se pregătească pentru un „val uriaș” de prețuri mai mari la energie, care va începe să afecteze facturile anul viitor, a avertizat Uniper, cel mai mare furnizor de gaze din Germania, scrie Bloomberg.

Vineri, gigantul din domeniul gazelor a solicitat un ajutor guvernamental pe fondul crizei energetice. 

„O creștere enormă va avea loc, la asta trebuie să se aștepte consumatorii germani și depinde de fiecare dintre noi acum să facem ceva în această privință”, a declarat el vineri directorului executiv al Uniper, Klaus-Dieter Maubach. „Singura modalitate de a evita facturile mai mari este de a folosi mai puțin gaz”, a spus el.

Germania se confruntă deja cu intrarea în recesiune la nivel european, cauzată de costurile ridicate ale energiei, iar perspectivele sumbre ale Uniper indică faptul că nu există semne de atenuare a acestei situații. 

Prețurile la gaze au crescut în timp ce Rusia sistează livrările către Europa prin conducta Nord Stream, folosind energia ca armă pe fondul consecințelor războiului său împotriva Ucrainei.

Prețul energiei a crescut cu 19% în această săptămână și aproape s-a triplat în acest an. Costurile de referință ale gazului european au crescut și ele.

Directorul general a spus că situația financiară a companiei devine din ce în ce mai gravă. Uniper ar putea fi nevoită în curând să scoată gaze din depozite pentru a respecta contractele de furnizare.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *