Cel mai mare producător de cipuri din lume va respecta sancțiunile impuse de SUA asupra Rusiei

Redacția feb. 25, 2022 0 comentarii
semiconductori placa

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TMSC), cel mai mare producător de cipuri din lume, se angajează să respecte sancțiunile SUA împotriva Rusiei, scrie Financial Times.

Cel mai mare producător de cipuri contractual din lume a promis să respecte pe deplin noile controale americane la export asupra furnizărilor de tehnologie către Rusia, care fac parte din sancțiunile impuse invaziei Ucrainei de către Moscova.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este „pe deplin angajată să respecte noile reguli de control a exporturilor anunțate”, a anunțat TSMC, care controlează mai mult de jumătate din piața globală a cipurilor la comandă.

„Compania are, de asemenea, un sistem riguros de control al exporturilor, inclusiv un proces robust de evaluare și revizuire pentru a se asigura că sunt respectate restricțiile de control la export”, a adăugat compania.

Declarația a venit după ce Departamentul de Comerț al SUA a anunțat noi restricții la exporturile de tehnologie către Rusia, care se aplică nu numai companiilor americane, ci și întreprinderilor din țări terțe care folosesc tehnologia americană.

În timp ce Ministerul Economiei din Taiwan a spus că exporturile directe de semiconductori din Taiwan către Rusia sunt minuscule, cipurile și alte componente electronice fabricate de companiile sale sunt cuprinse într-o gamă mult mai largă de produse finite vândute Rusiei de companii de marcă din alte țări care aprovizionează cipuri de la TSMC.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.