Celui mai bogat om din Europa i-a plăcut atât de mult un bistro din Paris încât firma sa l-a cumpărat

Chez l'ami Louis Sursa foto: Google Maps

Conglomeratul francez de lux LVMH a adăugat un mic bistro parizian la imperiul său de branduri de modă de designer, producători de bijuterii și hoteluri, scrie CNN.

Compania, deținută de cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, a anunțat că a cumpărat o participație majoritară în Chez L’ami Louis, un restaurant vechi de 100 de ani din centrul Parisului, descris de LVMH ca o “bijuterie pariziană autentică”.

“LVMH va depune eforturi pentru a păstra caracterul unic și identitatea familială a restaurantului și va continua să sprijine savoir-faire-ul și expertiza sa franceză”, a declarat acesta într-un comunicat de presă. Acesta nu a dezvăluit mărimea participației sale și nici valoarea tranzacției.

Bistroul clasic – renumit pentru puiul prăjit, grămezile de cartofi prăjiți subțiri și crocanți și farfuriile cu melci sfârâitori – i-a găzduit pe Bill Clinton și Martin Scorsese, precum și pe David și Victoria Beckham, potrivit unei surse familiare cu afacerea. Sursa a solicitat anonimatul deoarece nu a fost autorizată să vorbească public despre acest subiect..

LVMH a declarat în comunicatul său de presă că bistroul își procură produsele de la micii crescători și grădinari “care au fost loiali restaurantului timp de mai multe generații”.

Arnault a cinat, de asemenea, la restaurantul parizian, a declarat sursa apropiată de afacere pentru CNN, adăugând că miliardarul este pasionat de păstrarea unor părți ale “identității și expresiei” culturale a orașului.

LVMH și Arnault au promis 200 de milioane de euro în 2019 pentru a ajuta la reconstrucția Notre Dame după ce incendiul a devastat biserica veche de 850 de ani. Familiile din spatele L’Oreal și Kering au făcut, de asemenea, donații importante.

Sursa a adăugat că există riscul ca, atunci când proprietarii istorici ai unor localuri importante din punct de vedere cultural, cum ar fi Chez L’ami Louis, se schimbă, noii investitori să intervină și să le transforme “în ceva care este foarte departe de identitatea (originală)”.

Arnault, al treilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos și Elon Musk, are o valoare estimată la 199 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

În ultimii ani, LVMH, care deține Dior și Louis Vuitton, printre alte mărci de designer, și-a consolidat portofoliul de spații de ospitalitate. În 2019, compania a achiziționat Belmond, care deține hoteluri și organizează croaziere feroviare și fluviale de lux, într-o tranzacție de 3,2 miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, LVMH a anunțat “o investiție strategică” în Orient Express, un brand care oferă călătorii de lux cu trenul, deținut de firma franceză de ospitalitate Accor.

Sursa foto: Google Maps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *