CFR Infrastructură semnează contractul pentru refacerea Podului de la Budila, luat de ape în 2018. Linia Brașov – Întorsura Buzăului va fi redeschisă peste un an

Podul Budila Podul Budila luat de ape Sursa foto: CFR Infrastructură

Compania CFR Infrastructură va semna peste câteva zile contractul pentru reconstrucţia podului de la Budila din judeţul Braşov, iar circulaţia feroviară pe ruta Braşov – Întorsura Buzăului ar putea fi reluată peste aproximativ un an, linia fiind închisă din 2018 atunci când Podul de la Budila s-a prăbuşit la inundaţii.

Contractul pentru refacerea podului de la Budila va fi semnat cu o asociere de firme româneşti, Confer Group – Construcţii Feroviare, pentru 25 de milioane de lei, la expirarea termenului legal de 10 zile nefiind depuse contestaţii.

CFR Infrastructură are deja proiectul tehnic realizat, iar termenul pentru refacerea Podului peste râul Târlung de la Budila este de 9 luni, precizează administratorul reţelei feroviare.

„Sursa de finanţare pentru lucrările de Reconstrucție a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, km 17+318 și de amenajare albie este asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat, iar durata contractului va fi de 9 luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Oferta financiară a Asocierii SC Confer Group SRL – SC Construcții Feroviare drumuri Poduri SRL și SC RADARIA SRL, subcontractant declarant, a fost de 24.592.816,3 lei fără TVA (criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-preț)”, arată CFR Infrastructură.

La prăbuşirea podului, pe acest traseu circulau trenurile operatorului privat Regio Călători, după închidere călătorii fiind obligaţi să folosească transportul rutier. Linia 403 Braşov – Întorsura Buzăului (jud. Covasna), cu o lungime de 36 kilometri, a fost construită în perioada interbelică, iar pe traseu este cel mai lung tunel feroviar din ţară: 4.369 metri.

Tot anul acesta vor începe lucrările şi pentru refacerea podului peste Argeş de la Grădiştea pe linia Bucureşti – Giurgiu, linie de tren deschisă în 1869 (n.r. prima linie de tren din România acelor vremuri) şi pe care nu se mai circulă de la inundaţiile din august 2005, atunci când Podul Grădiştea s-a rupt. Din 2005, trenurile care fac legătura între Bucureşti şi Giurgiu ocolesc aproximativ 2 ore prin Videle.

Podul Budila luat de ape Sursa foto: CFR Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *