China, a doua cea mai mare economie a lumii, dă semnale că s-ar putea să nu-și atingă ținta anuală de creștere economică

Imobiliare China pexels.com

China dă semnale că s-ar putea să nu-și atingă ținta anuală de creștere economică, în condițiile în care restricțiile Covid apasă asupra celei de-a doua mari economii a lumii, transmite BBC.

Joi, Politburo – organul suprem de decizie politică al Partidului Comunist aflat la guvernare – a declarat că urmărește să mențină creșterea economică într-un “interval rezonabil”. Acesta nu a menționat obiectivul oficial de creștere de 5,5% pe care îl stabilise anterior.

China continuă să aplice o politică de “zero-Covid”, care a dus la închiderea totală sau parțială a marilor orașe.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Într-o declarație după reuniunea sa economică trimestrială, Politburo, format din 25 de membri, care este prezidat de președintele Xi Jinping, a declarat că liderii vor “depune eforturi pentru a obține cele mai bune rezultate posibile”. Cu toate acestea, a cerut, de asemenea, provinciilor mai puternice să lucreze pentru a-și atinge obiectivele de creștere.

Analiștii au declarat că lipsa unei mențiuni privind PIB-ul a fost notabilă, deși economiștii au prezis anterior că va fi dificil pentru China să atingă ținta de 5,5%.

“Ținta de creștere de 5,5% nu mai este o necesitate pentru China”, declarase Iris Pang, economist șef pentru China la ING Bank, pentru publicația Wall Street Journal.

De asemenea, aceasta a adăugat că China îndeamnă provinciile mai mari să compenseze pentru cele care au fost mai afectate de blocaj.

“Beijingul a cerut ca provinciile care sunt relativ bine poziționate să se străduiască să atingă obiectivele economice și sociale pentru acest an”, au declarat într-o notă analiștii de la Nomura, Ting Lu, Jing Wang și Harrington Zhang.

“Credem că Beijingul sugerează că țintele de creștere a PIB-ului pentru provinciile cu condiții mai puțin favorabile, în special pentru cele care au fost puternic afectate de varianta Omicron și de blocaje, ar putea fi mai flexibile”, spun analiștii.

La începutul acestei luni, China a declarat că economia sa s-a contractat puternic în al doilea trimestru al acestui an.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Își revine ea China ,tocmai a transformat Rusia într-o colonie de-a să și importa gaz și hidrocarburi la preț de apa de i izvor.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.