China: Încă un dezvoltator imobiliar își suspendă cotarea pe Bursa din Hong Kong

Imobiliare China

Dezvoltatorul imobiliar chinez Kaisa a anunțat vineri suspendarea cotării pe Bursa din Hong Kong, după ce a ratat o scadență de plată, potrivit Le Figaro.

Informația vine pe fondul problemelor financiare cu care se confruntă gigantul imobiliar Evergrande, sufocat de o datorie de 260 de miliarde de euro. În fața riscului de faliment al mai multor dezvoltatori, prețurile locuințelor noi a scăzut în septembrie – o premieră în China în ultimii șase ani.

Într-un scurt comunicat, Kaisa a precizat că suspendă, cu efect imediat, cotarea acțiunilor sale pe Bursa din Hong Kong. Grupul din Shenzhen (sud) nu a oferit alte explicații. Joi, acțiunile Kaisa au pierdut peste 15% din valoare.

Luna trecută, Kaisa a stârnit îngrijorare pe piețe, după anularea unei reuniuni cu investitorii. Agențiile Fitch și S&P au degradat ratingul Kaisa, exprimându-și îndoiala asupra capacității companiei de a-și achita obligațiile financiare. În decembrie, Kaisa trebuie să achite 400 de milioane de dolari în contul unor dobânzi la credite.

Kaisa, care are 17.000 de salariați, a devenit în 2015 primul dezvoltator imobiliar care a făcut obiectul unei încetări de plăți pentru o emisiune de obligațiuni în dolari.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *