China: Încă un lockdown din cauza Covid, este afectată și o importantă fabrică de telefoane iPhone. Izolarea va dura 7 zile

Fabrică Foxconn iphone

China a ordonat miercuri ca un parc industrial care găzduiește o fabrică de iPhone aparținând Foxconn să intre în izolare timp de șapte zile, scrie Reuters.

Măsura este menită să intensifice presiunea asupra furnizorului Apple, în timp autoritățile se străduiesc să înăbușe și nemulțumirea muncitorilor afectați de interdicții.

Zona economică a aeroportului Zhengzhou din centrul Chinei a declarat că va impune măsuri cu efect imediat: toți rezidenții nu vor avea voie să iasă în oraș și doar mașinile autorizate vor circula pe drumurile din zona respectivă.

Restricțiile vor dura până pe 9 noiembrie. Închiderea marchează o nouă înăsprire a măsurilor din Zhengzhou, care a ridicat în mod neașteptat un lockdown al celor aproape 13 milioane de locuitori cu o zi înainte. Orașul a raportat 358 de cazuri transmise la nivel local pentru marți, față de 95 în ziua precedentă.

Controalele neîncetate și închiderile punctuale din întreaga Chină au alimentat nemulțumirea locuitorilor, au împiedicat creșterea economică și au avut un impact psihologic și financiar puternic asupra populației și companiilor.

Foxconn este cel mai mare producător de iPhone al Apple, reprezentând 70% din livrările de iPhone la nivel mondial. Cele mai multe telefoane sunt fabricate la uzina din Zhengzhou, unde are aproximativ 200 000 de angajați, deși are și alte unități de producție mai mici în India și în sudul Chinei.

Anunțul parcului industrial nu a specificat modul în care măsurile ar putea fi aplicate în cazul Foxconn, dar mutarea ar putea avea un impact asupra transportului de bunuri în interiorul și în afara complexului.

Foxconn a declarat pentru Reuters într-un comunicat că unitatea sa de producțiel de acolo continuă să funcționeze în cadrul unui sistem de “management în circuit închis”, referindu-se la un aranjament de tip bulă impus în mod obișnuit ca parte a măsurilor de prevenire a virușilor în China, unde angajații dorm, trăiesc și lucrează izolați de restul lumii.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Foxconn a depus eforturi pentru a păstra personalul și pentru a aplana tensiunile din fabrică, după ce muncitorii s-au plâns de tratamentul și de dispozițiile lor în cadrul măsurilor de prevenire COVID-19. De asemenea, mai mulți angajați au fugit din fabrică, ceea ce a determinat Foxconn să ofere bonusuri generoase pentru a păstra personalul. 

Firma de cercetare de piață TrendForce a declarat că și-a redus previziunile privind livrările de iPhone pentru trimestrul al patrulea cu 2-3 milioane de unități, de la 80 de milioane anterior, din cauza problemelor de la fabrica Zhengzhou, adăugând că investigația sa asupra situației a constatat că fabricii funcționează acum la 70% din capacitate.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la raportul TrendForce, în timp ce Foxconn a refuzat să comenteze.

Reuters a raportat la începutul acestei săptămâni că producția fabricii din noiembrie ar putea scădea cu 30% din cauza situației COVID și că Foxconn lucrează pentru a crește producția la o altă fabrică din Shenzhen. 

De asemenea, parcul a fost blocat la sfârșitul lunii aprilie timp de 14 zile. Foxconn a declarat atunci că producția sa la fabrică a fost normală.  

 

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *