China redeschide granițele pentru turiști după trei ani de restricții severe anti-COVID-19

China Sursa foto: Pexels

China și-a redeschis granițele pentru vizitatorii internaționali pentru prima dată de când a impus restricții de călătorie în martie 2020, transmite BBC.

Călătorii care sosesc nu vor mai fi nevoiți să intre în carantină – marcând o schimbare semnificativă în politica țării Covid, în timp ce se luptă cu o creștere a numărului de cazuri.

Aceștia vor avea în continuare nevoie de dovada unui test PCR negativ efectuat în termen de 48 de ore de la călătorie.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Măsura a fost salutată de mulți dintre cei dornici să se reunească cu familia.

În Hong Kong, se așteaptă ca 400 000 de persoane să călătorească în China continentală în următoarele săptămâni, cu cozi lungi pentru zborurile către orașe precum Beijing și Xiamen.

O femeie a declarat pentru agenția de știri Reuters că nu și-a mai văzut părinții de ani de zile – în ciuda faptului că unul dintre ei suferă de cancer de colon – și a spus că este “atât de fericită”.

Redeschiderea țării are loc la începutul “chun yun”, prima perioadă de călătorie de Anul Nou Lunar. Înainte de pandemie, aceasta era cea mai mare migrație anuală la nivel mondial a oamenilor care se întorceau acasă pentru a petrece timp cu familia.

Se așteaptă ca două miliarde de persoane să călătorească pentru acest An Nou Lunar, dublu față de numărul celor care au călătorit anul trecut.

În ultimii trei ani, China a avut una dintre cele mai stricte politici de sănătate Covid din lume, care a cunoscut numeroase închideri, cerințe frecvente de testare și a avut un impact semnificativ asupra economiei naționale.

Recent, guvernul a revenit asupra acestei politici după proteste în masă în întreaga țară, declanșate de un incendiu într-un bloc înalt din regiunea Xinjiang, în urma căruia au murit 10 persoane. Mulți chinezi au crezut că restricțiile de lungă durată impuse de Covid au contribuit la aceste decese, însă autoritățile au negat acest lucru.

De când China a renunțat la elementele cheie ale politicii sale Covid zero, au existat rapoarte privind spitalele și crematoriile care au fost copleșite, dar țara a încetat să mai publice numărul de cazuri și a raportat doar două decese ieri.

Chiar ieri, guvernul chinez a interzis peste 1.000 de conturi de socializare care criticau modul în care a gestionat virusul.

Creșterea anticipată a numărului de cazuri și de vizitatori a determinat multe țări – inclusiv Marea Britanie – să impună cerințe pentru un test COVID-19 negativ pentru călătorii din China, atrăgând furia guvernului chinez, mai notează BBC.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: