China și Hong Kong reiau legătura feroviară de mare viteză după 3 ani de restricții COVID

Redacția ian. 15, 2023 0 comentarii
hong kong tren

China a reluat duminică serviciile feroviare de mare viteză între Hong Kong și China continentală pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, scrie Reuters.

Redeschiderea are loc pe fondul unui val masiv de infecții la nivel național și la o zi după ce autoritățile au declarat că aproape 60.000 de persoane cu COVID au murit în spital, în urma revenirii abrupte de luna trecută asupra politicii “zero-COVID”, după proteste istorice.

În ciuda infecțiilor, unii pasageri și-au exprimat entuziasmul și ușurarea de a se putea întoarce mai ușor în orașele lor natale la timp pentru Anul Nou Lunar care se apropie.

“Reluarea trenului de mare viteză a făcut ca acest lucru să fie foarte convenabil pentru noi și ne-a adus mai aproape de casă”, a declarat Mang Lee, în vârstă de 33 de ani, care se număra printre zecile de persoane care au trecut prin controalele de frontieră în stația West Kowloon din Hong Kong înainte de a se îmbarca în trenuri.

“În ultimii trei ani, din cauza pandemiei, nu a fost ușor să intrăm în China în niciun fel”, a adăugat Meng, originară din orașul Guangzhou din sudul țării. “Nu am putut să mă întorc acasă de mult timp”.

Călătorii mai ușoare de Anul Nou Lunar

O intensificare a călătoriilor înainte de sărbătorile care vor începe pe 21 ianuarie, pe măsură ce sute de milioane de oameni se întorc acasă din orașe în orașe mici și în zonele rurale, a alimentat îngrijorările legate de creșterea numărului de infecții.

Bilanțul actualizat de sâmbătă a fost o creștere uriașă față de cifrele anterioare, în urma criticilor globale privind datele privind coronavirusul din China. Măsura a fost salutată de Organizația Mondială a Sănătății, deși organismul a solicitat date mai detaliate.

Operațiunile la stația West Kowloon au decurs fără probleme, cu un flux de aproximativ 1.400 de pasageri până la ora 10.00, a declarat Cheung Chi-keung, șeful operațiunilor transfrontaliere ale operatorului MTR Corp.

Biletele pentru aproape toate trenurile au fost epuizate duminică, după cum arăta un afișaj din stație, a declarat un martor Reuters.

Redeschiderea va fi inițial doar pentru călătorii scurte, a declarat președintele MTR, Rex Auyeung, reporterilor din stație.

Secretarul pentru transporturi din Hong Kong, Lam Sai-hung, a declarat că nu poate confirma când vor fi reluate călătoriile pe distanțe lungi, dar că acest lucru se va întâmpla după discuțiile cu autoritățile din China continentală.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *