Chinezii de la Evergrande au început producția de masă a primei mașini electrice a companiei, denumită Hengchi 5

hengchi 5 Sursa foto: cnevpost.com

Evergrande New Energy Vehicle, divizia de mașini electrice a grupului imobiliar chinez Evergrande, aflat în dificultate din cauza datoriilor, a început producția de serie a primului său model. Primul model, Hengchi 5, este un SUV electric compact.

Compania a făcut anunțul pe serviciul chinez de mesagerie Weibo. Evergrande NEV a publicat un scurt videoclip de la fabrica din Tianjin unde este construit SUV-ul electric. Potrivit videoclipului, modelul de culoare turcoaz a fost construit cu 12 zile mai devreme decât era planificat inițial.

În ultimele luni, nu au existat doar semne de întrebare asupra situației financiare a companiei-mamă, ci și în jurul lui Hengchi 5: în noiembrie, procesul de înregistrare pentru Hengchi 5 LX la Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) a fost finalizat – indicând o lansare pe piață în termen de patru până la șase luni. Până în decembrie, însă, modelul dispăruse din nou de pe listă, scrie electrive.com.

Potrivit datelor de înmatriculare, SUV-ul electric de 4,73 metri lungime are o putere de 150 kW; detaliile despre baterie și sistemul de încărcare nu erau încă evidente din datele din noiembrie. La acel moment, designul semăna foarte mult cu studiile prezentate în cursul anului 2021, modificări ulterioare nu sunt evidente din secvențele video scurte din fabrică. Potrivit CN EV Post, Hengchi 5 va avea un preț ca model entry-level de 27.400 de euro.

Evergrande Auto are trei unități de producție în Guangzhou, Shanghai și Tianjin. Odată cu primele rapoarte despre dificultățile financiare de la grupul imobiliar, au existat imediat speculații dacă lansarea pe piață planificată la începutul lui 2022 ar putea fi păstrată. Au existat, de asemenea, relatări din presă că grupul foarte îndatorat se gândea să-și vândă divizia de mașini pentru a obține bani rapid.

Cu toate acestea, câteva luni și termene limită de plată a obligațiunilor încălcate mai târziu, Evergrande Group a spus că va respecta planurile sale de producție de mașini electrice. În schimb, întregul grup urmează să fie restructurat – cu accent pe mașinile electrice. După cum a anunțat CEO-ul Evergrande, Hui Ka Yan, în octombrie, vehiculele electrice urmează să devină, în zece ani, principala afacere a companiei în loc de imobiliare.

Sursa foto: cnevpost.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *