Cifra de afaceri din comerţ a crescut în luna ianuarie cu 16% față de aceeași lună a anului trecut

Redacția mart. 22, 2023 0 comentarii
supermarket, magazin, mâncare, alimente

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, faţă de luna decembrie 2022, ca serie brută cu 12,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 3,4%, arată datele Institutului Național de Statistică. Față de aceeași lună a anului trecut însă, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut, în luna ianuarie 2023 atât ca serie brută – cu 11%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate: cu 16,4%.

Ianuarie 2023 comparativ cu decembrie 2022. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a scăzut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 12,5%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-30,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-24,4%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-15,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-11,0%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-10,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (-9,2%) şi din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-7,1%). Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a crescut cu 2,9%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 3,4%.

Ianuarie 2023 comparativ cu ianuarie 2022. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 11,0%, datorită creșterii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+41,9%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+24,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+22,8%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+14,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+13,0%), comerţul cu ridicata 3/4 specializat al altor produse (+7,2%) și comerţul cu ridicata nespecializat (+6,0%). Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 8,0%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,4%.

sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *